Vad är normalt?

Det har alltid varit svårt för mig att förklara mitt mående muntligt. Varför vet jag inte. Ibland har det varit att jag har fått skriva ett mail till psykiatrin så har jag och min läkare eller sköterska diskuterat det på bästa möte. Samtidigt som det varit en lättnad så har det varit svårt .. Jag avskyr att vara så pass öppen som jag varit i de mailen jag skickat.

Nästan så jag har skämts över att skriva mailen och sen prata om det.

Man ska inte skämmas över psykisk ohälsa. Man ska inte skämmas över depression,ångest,självskada,beroende eller vad det nu kan vara.

Det är dock lätt hänt att man gör det, för man vill ju vara som alla andra. Normal!

Men kan ni berätta för mig vad normalt är? Är det en person som skrattar och ler hela tiden?

Ni vet väll att bakom ett leende gömmer sig tusen hemligheter?

Vänner var inte rädda för att prata om ni mår dåligt, det är inte fel att söka hjälp. Har ni lik som jag svårt att öppna er muntligt?

Då är mitt råd att ni frågar om ni kan få skriva istället❤

Stay strong.

5 reaktioner till “Vad är normalt?”

  1. Ja det är ju det.. vi är många som leverjag med psykisk ohälsa och det är ingenting att skämmas över. Det är viktigt att söka hjälp om det behövs och inte skämmas över det. Och tack så mycket☺

  2. För mig betyder normalt att man försöker acceptera sig själv så pass att man kanske en dag lyckas gilla den man är. För alla andra har kanske nått dom också kämpar med , dom ”normala”

Kommentera