Sparka aldrig på den som redan ligger ner!!

En sak jag har märkt är att folk gillar att tävla.. Nu snackar jag inte om en spring tävling. Jag syftar på hur folk jämför sin psykiska ohälsa, den ena har det värre än den andra. ”Jag har den o den diagnosen och behöver den och den medecinen”  So fucking what? Sen när är det okej att jämföra och tävla om mående? Om någon påtalar att ångesten är på besök säg då inte ”Jag har också ångest, har tagit si o så många medeciner idag, det är värre för mig va glad att du slipper självmordstankar” Det är okej att må dåligt, det är okej att man vill tala om för sin vän, familj eller partner hur man mår. Men jag blir rosenrasande rent ut sagt när någon försöker påtala att den har det värre, kom igen sparka inte på den som redan ligger ner. Istället för denna sjuka grej om att man ska vara värre än någon annan.. Stötta varandra. Det är inte svårt. Tro mig det räcker med ett hjärta eller ett ”kram på dig” om det är så att man skriver med varandra. Allas psykiska ohälsa är olika och alla diagnoser är olika. Jag tycker att vi som bloggar om just detta ämne skall stötta varandra vi måste lyfta varandra och inte dra ner varandra. Vi måste vara starka eller hur?  Har man inget trevligt eller upplyftande att säga nör någon mår skit, varför ens öppna truten? Är det så att någon är okunnig om psykisk ohälsa så döm inte personen som har det. Ta reda på vad som är fel.. Förstår du inte diagnosen? Googla!!! Jag säger inte att alla ska förstå eller ta reda på som är fel om något är det.

Men jag undrar vart fan sympatin tog vägen? Folk måste sluta vara så jävla egenkära och ge andra kärlek också.

8 reaktioner till “Sparka aldrig på den som redan ligger ner!!”

  1. Jo det har su givetvis rätt att det kan vara så❤☺. Men jag köper inte det här med att folk drar ner varandra. Bättre att visa omtanke och kärlek. Kan man inte det pga sitt mående eller diverse saker så tycker jag att man säger det istället ”Mår inte så bra själv så jag vet inte hur jag ska stötta just nu” inte vara den som är värst.

  2. Håller med dig! Men kan vara så att man mår så dåligt att man inte riktigt vet att man ”skryter” och är värst. En del kan ju må så dåligt att dom omedvetet beter sig så… Jag håller dock med dig. Man kan inte jämföra med andra om hur dåligt man mår. Alla har sin egen resa och om man ska hålla på sådär så kan man ju lika gärna säga: Ja men dom som svälter, dom lär ju må ännu sämre än du? Eller dom stackarna som MÅSTE kriga för sitt land. Ja, det är knepigt det där. ❤

  3. Kloka tankar, alla har ju det olika svårt, men nä det är ingen tävling, men troligen tänker den på andra sidan inte så heller, utan bara vill visa jag mår med dåligt, och mår man dåligt blir kommentarerna ofta inte så bra, utan kan uppfattas jag har det värre än dig.. eller så.

  4. Du har helt rätt! Man inte bara inte ska tävla, man kan inte. Det är omöjligt att jämföra mående mellan varandra. Så varför ens försöka? ❤👏 ”Du kan aldrig veta om en situation är liten eller stor, förrän du vandrat ett helt liv i den andres skor ”

  5. Istället för att börja prata om sitt egna mående när en vän behöver stöd kanske man istället kan säga ”jag känner igen det där”? Då förstår personen att den inte är ensam men focus stannar kvar hos denne. Det är viktigt att lyssna och finnas där för varandra. Bra inlägg!

Kommentera