Att inte ha kontroll över sin egna kropp

I lördags hände det något som aldrig hänt förut.. Hela nin kropp låste sig och jag kunde inte gå.. När jag skulle ta ett steg så ilade det igenom hela kroppen och tårarna rann.. Vilken sinnessjuk smärta.. Maria fick hjälpa mig ur bilen , på toaletten, ner i sängen. Smärtan satt i hela natten så jag fick ingen sömn överhuvudtaget. Det är bättre nu, men jag var så jäkla rädd. Jag kan inte sätta fingret på vad jag var rädd för. Kanske för att jag skulle falla ihop? Att jag inte hade någon kontroll över min egna kropp? Jag måste slå en signal till sjukgymnasten och boka in en tid.. Jag var ju o smart och avbokade min tid för jag inte orkade åka. Men det är läge att ta tag i det här nu. Jag vill inte att det händer igen för det var bland det obehagligaste jag varit med om i hela mitt liv.

Jag gick runt och skämtade om att jag var tant agda på 80 bast. Vilket endast var en ren försvarsmekanism.

Har det hänt er någon gång? Att eran kropp låser sig och ni kan knappt röra er? Jag tänker på mim farmor som är 83 och gör gymnastik varje kväll innan sömn, kanske ska börja med samma? Hon är nog den hurtigaste damen jag känner. Ska nog börja göra som hon säger😉

8 reaktioner till “Att inte ha kontroll över sin egna kropp”

  1. Det har hänt mig två gånger, men det var rent psykosomatiskt. Ena gången av rädsla efter en mardröm, låg alltså i sängen och kunde inte röra mig fast att jag var vaken – lyckades vända på mig men det gjorde så ont att jag bara låg och grät tills det släppte efter någon timme. Andra gången var vid en helt abrupt panikångest attack, jag skulle gå ut igenom dörren och åka iväg på en tillställning jag egentligen inte ville gå på. Kroppen bara låste sig. Jag lyckades få en fot innanför tröskeln och stänga dörren. Ta telefon ur fickan och ringa mamma som fick hjälpa mig till soffan. Helt crazy. Kroppen ahr verkligen sina skäl och själ.

Kommentera