Serie tips – The Leftovers

Jag och Micke började kolla säsong 2 av serien The left overs igår. Har ni sett den serien? Jag tycker den är skit bra och väldigt spänannde.  Hela serien är baserad på en bok, jag har dock inte läst den och kommer troligtvis inte göra det heller. Då kommer jag säkert bara bli irriterad över saker som är med i boken och inte i serien.  Så är det alltid. 😂

Handling tagen från Wikipedia:

The Leftovers utspelar sig tre år efter en världsomspännande katastrof kallad ” the Sudden Departure”. I denna försvann 140 miljoner människor – ca 2% av världens befolkning – den 14 oktober. Efter den händelsen genomgick flera stora religioner en kris, och ett flertal ny kulter och sekter uppstod. En av de mest framträdande nya sekterna var The Guilty Remnant, vars framträdande drag är att vara klädda i vitt, röka, samt inte tala.

Handlingen i första säsongen, som är en adaption av boken med samma namn, följer i huvudsak familjen Garvey och deras släktingar och bekanta i (det fiktiva) Mapleton, New York. Kevin Garvey är polischef. Hans fru Laurie har gått med i The Guilty Remnant och vill skilja sig. Sonen Tommy har sökt till College, men lierar sig med en kultledare. Dottern Jill har svårt att finna sin egen plats i familjespillrorna. Nora Durst försöker kommer över förlusten av sin man och två barn som ryktes upp i katastrofen. Hennes bror, prästen Matt Jamison, kämpar med sin tro.

Den andra säsongen fortsätter historien bortom bokens slut. I denna flyttar huvudpersonerna till (det fiktiva) samhället Jarden, Texas. Platsen är även känd som Miracle – där ingen av de ca 9000 invånarna försvann i The Sudden Departure.

Kommentera