Här förskönas inget!

Jag vill klargöra en sak som ni säkert redan vet. När jag skriver öppet om min.psykiska ohälsa så handlar det inte om stt jag ska få uppmärksamhet eller sympati. Det är inte heller ett rop på hjälp. Jag väljer att dela med mig för jag vet att vi är många i samma situation och jag vill visa att ni är inte ensamma. Sen handlar inte min blogg endast om min hälsa och ohälsa, men det har blivit mycket av det nu det medger jag. Jag har levt i det här helvettet i så pass många år nu att jag vet att något av det bästa man kan göra är att prata om det. Eller ja jag är egentligen som en sluten mussla , jag skriver bättre än vad jag pratar om allt och så har det alltid varit. Jag är även duktig på att faktiskt be om hjälp när jag behöver den. Det är inte mer synd om mig än vad det är om andra i samma situation. Jag får höra ibland att mina texter är dramatiska och att jag överdriver en smula? Va? På riktigt? Varför skulle jag överdriva mitt mående och min vardag? Det är jag som lever med det och jag överdriver inte eller förskönar något.

Jag säger bara som det är , de som stör på sig på det kan vända på klacken.  För jag lever inte o glamour och lyx och tänker inte försköna saker för att NI ska gilla mina texter. Jag skriver för min egen skull och ja det låter som en klyscha men det är sanningen.

Jag mår för övrigt lite bättre idag, känns kanon. Och imorgon åker jag till min fantastiska syster och vi ska ha det så trevligt. Längtar💜

En kommentar till “Här förskönas inget!”

  1. Jag tycker inte att du överdriver, du sätter dom där orden som precis beskriver känslan. En känsla som många kan relatera till. Någon som aldrig har mått psykiskt dåligt, aldrig varit nere i en depression, de kan nog ha svårt att förstå vad det verkligen handlar om och hur det känns. Det är inget man bara kan skaka av sig eller bestämma över, det bara är. Det behövs flera som du, som verkligen kan förklara vad det handlar om och hur den där hopplösheten och allt det andra känns.

Kommentera