När ångesten tar över

Jag skulle egentligen ha varit på psykiatrin idag för ett stödsamtal. Men sent igår kväll så bestämde jag mig för att avboka. Jag skickade ett sms till min sköterska och bad om en ny tid. Jag är så fruktansvärt orkeslös för tillfället, samtidigt som hjärtat går i 280 pga all ångest och det känns som att jag ska kvävas ibland. Jag vet att det hade varit sunt att bege mig iväg till psykiatrin i ett sånt här läge, jag vet det. Men kliver jag utanför dörren så smyger sig paniken på ännu mer och allt blir bara kaos. Bara resan dit är en ren och skär pers.

Istället för att försöka andas och ta det lugnt så valde jag att sysselsätta mig med städning, tvätt och matlagning. Går egentligen inte ens ihop då jag är orkeslös .Men ett rent hem förbättrar mitt mående enormt. Är det så för er också när ni inte mår bra? Kanske bara är jag? När städningen var klar så kände jag mig lite lättare och ångesten svalnade lite. Nu ikväll är jag extremt trött och svär för mig själv att jag gjorde för mycket på en gång.

Det finns liksom inget mellan läge för mig, jag kan inte städa och fixa i ett lungt tempo. Fort ska det gå.

Hur har eran dag varit? Har veckan börjat bra?

En kommentar till “När ångesten tar över”

  1. jag är exakt så! alltså, ett rent hem bättrar mitt mående och därför ser jag till ännu mer än vanligt att alltid ha det rent. blir så ledsen över dina känslor. känner igen mig mycket i det hela du beskriver. men du är bra! glöm aldrig bort det. om du skulle vilja skriva till mig för att prata av dig så står dörren öppen ska du veta! ibland kan det vara skönt att lätta på hjärtat efter en sådan hektisk dag samtidigt som ångesten alltid är framme och stör. det verkar nämligen låta som att du behövde gå på tiden du hade tidigare idag egenligen men tyvärr krockar det ibland även fast man vet att man vill och behöver det. skänker massor med styrkekramar! ❤️❤️

Kommentera