Dina känslor räknas!

Det finns många personer som inte förstår sig på depression och psykisk ohälsa, och de förstår sig inte på det just av anledningen att de inte drabbats av det själva. En del försöker förstå och finnas där med fina ord ,medans andra slänger ur sig kommentarer som de tror ska hjälpa en på vägen. Men dessa ogenomtänkta kommentarer kan göra saker och ting värre för en person som inte mår så bra. Jag kan bli riktigt förbannad ibland när någon ber mig att ”Rycka upp ” mig, hade jag kunnat göra det så hade jag väll ändå gjort det för länge sen? Nedan har jag listat de topp 4 kommentarer som jag har fått höra genom åren och jag har även kommit med svar.

1. ”Ryck upp dig lite, va!”
Att få höra att man ska rycka upp sig när man är som mest deprimerad leder ingen vart. Det är precis som att säga att man skall skaka av sig sin sjukdom, och att skaka av sig en sjukdom går inte.

2. ”Det sitter i ditt huvud”
Att säga att der sitter i huvudet är som att förminska lidandet och smärtan personen går igenom. Inte okej

3. ”Ingen har väl någonsin sagt att livet är rättvist”
En person som lider av depression är väl medveten om att livet inte är rättvist, att slönga den påminelsen i ansiktet på en hjälper inte.

4. ”Det finns en massa människor som har det jobbigare än du”
Världen är fylld av människor som har det otroligt kämpigt på olika sätt. Men det förändrar inte det faktum att en person med depression går igenom en tuff och känslomässig dränerande period i livet. Att jämföra en persons lidade med en annan persons lidande är der lätt att en deprimerad person känner skam över sina egna känslor

Är du deprimerad? Vet du? Du är inte ensam och jag vill att du ska veta att dina känslor räknas och du är fantastisk precis som du är❤

2 reaktioner till “Dina känslor räknas!”

  1. Man ska absolut inte säga se saker till folk som är deppiga, men ibland kan vissa saker sporra och faktiskt hjälpa en åt rätt håll. Dock så ska man säga det på rätt sätt så det inte blir fel.

Kommentera