Jag kommer bli en sjuhelsikes bra mamma!

De flesta av våra vänner och bekanta har barn och familj, vilket jag tycker är fantastiskt. Jag ska erkänna att jag väldigt gärna vill bli mamma själv när tiden är rätt. Men när vet man att tiden är rätt? Jag kan känna mig ganska stressad över det här, speciellt när jag får frågan ”När är det dags för er att skaffa barn”. Jag brukar svara ” När vi känner för det” med ett leende, men inombords så stiger stressen och det är nästintill så jag får panik.

Det har även hänt att jag pratat om barn med släktingar och nära vänner och har då fått höra ”Du ska nog ordna upp ditt liv först” Ska jag ordna upp mitt liv för min eller deras skull? Det är ju givetvis för min skull, men det dem inte verkar förstå är att mitt liv ser ut så här. Jag är sjukskriven och har diagnoser som jag lever med, jag kan inte trolla bort dem. Som om att jag skulle bli en dålig mamma för att jag är sjukskriven och kommer förmodligen vara det riktigt länge?

Jag VET att jag skulle bli en sjuhelsikes bra mamma. Men det är jag och Micke som bestämmer när vi vill skaffa barn, och ingen har rätt att tala om för mig att jag behöver ordna upp mitt liv först. Självklart vill jag vara en person som kan arbeta och jag gör ALLT i min jävla makt för att komma dit. Så medans jag jobbar på det så kan ni med åsikter om hur vida det är dags för mig att skaffa barn eller inte hålla det för er själva.

2 reaktioner till “Jag kommer bli en sjuhelsikes bra mamma!”

Kommentera