Kan jag inte bara få vara mig själv?

Den senaste tiden så har jag känt att jag har behövt vara andra till lags hela tiden. Att jag inte kan säga vad jag tycker och tänker för att det eventuellt sårar någon. Självklart är mitt syfte aldrig att vara elak eller såra någon.

Men jag har i stort sett bara hållt med och haft god min. När jag väl öppnar munnen och berättar att jag inte håller med så är det fel på mig. Att ständigt behöva tippa på tå kring folk är jävligt krävande för mitt psyke och det känns som att jag ska explodera. Vilket jag gjorde för ett tag sen, eller jag exploderade inte men ångest attacken som kom kändes som en explosion. Jag är inte mig själv om jag ständigt ska behöva tänka på att inte säga vad jag känner och att vara andra till lags. Mitt mående är prio ett, men det har inte varit det den senaste tiden. Tar jag inte tag i detta och sätter mig själv först så kommer det gå riktigt illa.

Självklart bryr jag mig om mina vänner och vill finnas där, men när jag själv inte får ventilera så känns det som att det enda jag duger till är att avlasta sina problem på. Eller någon som man ringer till när pengarna är slut, för jag är ju så jävla snäll och ställer upp trots att det gör att jag ligger back på kontot. Men det är slut med allt sånt här nu.

Jag och min familj kommer först!

Der finns många personer som säkerligen har liknande problem.

Glöm inte att sätta er själva först. DU är den viktigaste personen i ditt liv ta hand om dig själv och glöm inte de små guldkornen.

2 reaktioner till “Kan jag inte bara få vara mig själv?”

Kommentera