Varför slutade jag med medicinen?

Mår lite bättre idag än igår kväll. Tänk vad lite sömn kan göra? Dock är jag väldigt seg men det ska nog ge med sig under dagen. Vi har inga speciella planer för dagen, vilket faktiskt känns skönt. Bara för att Micke är ledig så behövs inte dagen fyllas av aktiviteter, vi njuter av varandras sällskap istället. Vi var iväg igår och det räckte gott och väl.

Jag har skrivit tidigare om att jag slutat med en medecin jag tar för sömnen. Jag känner att jag behöver förtydliga det lite, det är EN av medicinerna jag tar för sömnen. Ibland märker jag av att jag slutat med den och ibland inte. Några dagar i veckan sover jag som en drottning, andra dagar är det skit jobbigt och jag somnar inte förens tidig morgon.

Bara för att man är tvungen att äta medeciner för sömnen så betyder der inte att de fungerar alla gånger. Jag tycker inte att det är trevligt att knapra medicin för sömnen, men vad ska jag annars göra? För jag får helt ärligt inte en blund sömn utan dem. Anledningen för att jag valde att sluta med quetapinen var för att den gjorde så jag lade på mig mycket vätska, fick värk i kroppen och en massa andra biverkningar.

Visste inte att det var den som gjorde så jag hade ont. Läste pm biverkningarna flera år efter jag börjat med medicinen. Då valde jag att kontakta min läkare och vi beslutade att jag skulle trappa ner och sen sluta. Oavsett om jag har svårt att sova ibland så ångrar jag inte en sekund att jag slutade med den.

Men hörrni man ska aldrig skämmas eller känna någon form av skam för att man äter medeciner. De finns av en anledning och det är för att hjälpa oss på traven❤

3 reaktioner till “Varför slutade jag med medicinen?”

  1. Mediciner kan vara komplicerade. Lika mycket som ens egen kropp!
    Vi tar emot på olika sätt och vår kropp reagerar olika dag till dag.

    Hoppas att du får en trevlig helg!

Kommentera