De ville att jag skulle blanda medicin och alkohol

Innan jag börjar detta inlägg så vill jag klargöra två saker. Jag har inte adhd och äter inte de medikementen jag tänkte skriva om. Anledningen till att jag ens skriver detta är för att jag och Jennifer hade en diskussion kring medikament häromdagen. Då kom Ritalin och concerta upp i diskussionen..

När jag var i 18-19 års åldern och festade som mest så umgicks jag med ett väldigt härligt gäng, vi hade alltid kul tillsammans. Åkte motorbåt, grillade och framförallt så söp vi oss dyngraka. Jag var dock den som slutade dricka när jag kände att det vart för mycket. Några i gänget tyckte jag var lite tråkig på det sättet, istället för att ge mig ett glas vatten och hålla mitt hår när jag kramade toa stolen så erbjöd de mig antingen concerta eller ritalin så jag ”orkade ta ett par järn till”. Jag tackade alltid nej av den anledningen att medicinen var inte utskriven till mig personligen och att blanda alkohol och mediciner är ALDRIG bra. Men de tröck i sig det där enbart av anledningen till att orka kröka mer. I nyktert tillstånd så frågade jag om de fått det utskrivet pga adhd. Det visade sig att det bara var en i gänget som hade diagnosen men delade gärna med sig av sin medicin. Jag tyckte redan då att detta var förfärligt. En person som har diagnosen ska ha sin medecin för ett välmående och inte dela med sig i detta syfte. Givetvis talade jag om redan då vad jag tyckte och tänkte om saken. Självklart var jag en riktig party pooper.  Jag umgås inte med dessa personer idag och vi har ingen som helst kontakt. Vet att en i gänget tragiskt bog gick bort för ett par år sedan då han valde att gå över till tyngre saker. Må han vila i frid!

Det är flera gånger jag råkat ut för spydiga kommentarer för att jag inte blandar alkohol och mediciner. Jag förstår inte varför? Det är antingen eller. Väljer jag att dricka avstår jag medicin av den anledning att det slår fel och går oftast riktigt illa.

Poängen med detta inlägg är att jag vill uppmana alla att INTE ta mediciner som inte är utskriven till dig personligen, samt att inte under några omständigheter blanda.  Var rädda om er!

20 reaktioner till “De ville att jag skulle blanda medicin och alkohol”

  1. Starkt av dig att kunna stå emot när de bjöd dig! Inte lätt att alltid stå emot grupptryck, speciellt inte i onyktert tillstånd. Men är glad att du gjorde det, att du förstod hur fel det är och vågade säga till dom =)

  2. Du berör ett väldigt viktigt ämne och fler borde läsa det och ta till sig det du berättar. Tror många ungdomar tar alldeles för lätt på det här med alkohol och medicin.

  3. Vilket bra och viktigt inlägg! Det var starkt av dig att stå emot grupptrycket! Man ska verkligen aldrig äta av andras mediciner, och inte dela med sig av sina egna. Det är obegripligt att det finns människor som vågar blanda alkohol och mediciner. Dom är inte rädda om sina liv…

  4. Så hemskt att man ska ge spydiga kommentarer för man inte vill! Man ska aldrig blanda in alkoholen med mediciner, helst inte heller dela med sig av sin medicin (som något godis).. Jag har själv varit där, jag har själv gått dem vägarna, ätit och tagit och festat! Men inte idag såklart !

Kommentera