I Ärlighetens Namn # 4 Vad är jag mest tacksam över i livet?

Det är tisdag och det betyder att det är dags för I Ärlighetens Namn tillsammans med Marica. Idag pratar vi om tacksamhet. Nedan kan du läsa vad Marica är tacksam över. Kika gärna in hos Frökenrödkök för att se vad jag är tacksam över. Vad är di tacksam över? Berätta gärna i ett eget inlägg eller i kommentars fältet❤

 

Det finns nog rätt mycket saker jag är tacksam över och det är svårt att bestämma vad man är mest tacksam över. Men jag skall nog vara rätt simpel och tråkig och säga att jag är tacksam gentemot mina föräldrar faktiskt. Det är ju trots allt tack vare dem jag lever!
Att de valde att skaffa barn och behålla mig.
Det är ju faktiskt ett av det finaste sakerna en människa (ja, i detta fallet två då) kan göra – skapa ett nytt liv! En liten människa som man skall lära allt man kan och lite till. Som man skall uppfostra till att bli en bra människa.

De finns de familjer som är rätt tajta med varandra. Barn som är riktigt bundis med sina föräldrar och det är super att se. Även om det inte är lika tajt i vår familj är jag ändå tacksam över att vi är en familj och att jag har två föräldrar som försökt göra det bästa för mig i alla lägen. Som stöttade mig när jag var mobbad i skolan, som hjälpt mig med flyttar, som lånat ut en slant om det behövts, som svarat på knasiga frågor och som hjälper till när det är något.
Jag hade ju ärligt talat inte vart Marica (okej, Marika blev jag ju faktiskt och sen har jag ändrat min stavning) om det inte vore för att dom en gång i tiden fattade tycke för varandra och lyckades få mig!
Sen att jag blivit som jag blivit nu i vuxen ålder vill jag inte lägga över på dom, de försökte så gott de kunde. Hahahaha! Jag kan vara väldigt lat vilket inte mina föräldrar är ex. Ja ni fattar nog.
En del av ens personlighet kommer från sina föräldrar, andra saker hittar man på vägen när man lär sig att leva!

Så yapp – det jag mest är tacksam över i mitt liv är mamma Lisbeth och pappa Kjell

 

8 reaktioner till “I Ärlighetens Namn # 4 Vad är jag mest tacksam över i livet?”

  1. Både arv och miljö spelar ju in 🙂 Är man förälder är man det resten av sitt liv. Försöker alltid finnas för mina barn även om dom är vuxna. Nu är jag i den åldern att jag måste finnas för min far också.

  2. Att vara tacksam till sina föräldrar är varken simpelt eller tråkigt tycker jag. Familjen är nummer ett för mig att vara tacksam över också och att kunna vara det tycker jag är väldigt fint 🙂

Kommentera