I Ärlighetens Namn # 7 – Älskar jag mig själv?

Nedan finner ni Maricas svar på dagens fråga i vårt samarbete ”I Ärlighetens Namn”. Vill ni veta vad jag svarade på den frågan ? Kika då in hos Frökenrödlök

 

Jag önskar jag kunde skriva ja på frågan men jag gör tyvärr inte det. För en tid sen trodde jag verkligen att jag gjorde det men jag tror det inte. Det finns för mycket fel och brister hos mig själv som gör att jag inte riktigt kan älska mig själv ordentligt. Jag har väl någon form av kärlek för mig själv för jag vet att jag har rätt till mina åsikter, jag har rätt till mina känslor osv men jag håller på att jobba på det här. En dag, kanske jag kan säga att jag älskar mig själv och har bra självkänsla.
Men idag kan jag dessvärre inte göra det. Jag vet inte riktigt hur man gör, eller hur det skall kännas.
För det är väl inte på samma sätt som man älskar en partner?

Jag borde bli mer snäll emot mig själv, ta mitt liv på allvar, ta min hälsa på allvar. Promenera och träna, äta rätt och ta hand om min kropp vilket jag i dagsläget inte gör fullt ut.
Jag gör så gott jag kan men jag vet att jag kan göra mer, jag vet att jag borde göra mer.
Men som så många säger till mig, det gäller att ta en dag i taget och det är väl så jag får göra.
Sedan jag tog ett par jobbiga beslut så känns det aningens bättre för självkänslan, för om man omger sig med personer som inte är ärliga så sårar det vilket kan påverka självkänslan också. Det har det faktiskt gjort hos mig. Så när jag släpper taget känns det lättare i själen konstigt nog.
Det kanske är en grej jag gör för att älska mig själv – inse vilka jag kan och vill umgås med.

Det är svårt det här men det gäller att kämpa för alla har vi rätten att bli älskade och rätten att älska sig själva. Har man något jobbigt i bagaget är det kanske svårare att förstå hur bra man är och verkligen fatta att man är värd lika mycket som alla andra. Jag vill visa idioterna som förstörde mitt liv i skolan att de inte kan förstöra mitt liv för alltid. Jag skall visa dom att hur mycket dom än tryckte ner mig så står jag fortfarande kvar och kan inse mitt värde. Det är min dröm i alla fall!

Kan du med handen på hjärtat säga att du älskar dig själv på riktigt?

Kommentera