I Ärlighetens Namn # 10 – Om jag hade ett år kvar att leva Vad skulle jag göra då?

Detta kan ha varit de svåraste av inläggen jag skrivir i mitt och Maricas samarbete! Ni finner min text inne hos Frökenrödlök

Nedan finner ni Maricas text!

Om jag hade ett år kvar att leva – vad skulle jag göra då?

Fy fan vilken jobbig tanke! Vad skulle man göra? Egentligen!
Ett år – det kan hända mycket på ett år, man kan göra mycket!
Men jag hade nog försökt att umgås så mycket som möjligt med min familj och de som står mig närmast. Det är nog det viktigaste, jag hade velat njuta tillsammans med dom.
Hitta på skojiga saker tillsammans.
Jag hade också velat åka till Venedig och åkt gondol – det har alltid vart en dröm!
Samt tagit en tur i luftballong. Häftigt! Skapa minnen tillsammans som Kjell och min familj och vänner kan njuta av efter min tid.

Om jag hade haft en månad kvar då? Samma sak där – umgåtts så mycket som möjligt med familj och vänner. Jag hade berättat för folk i min närhet vad jag tycker om dom oavsett om det är bra saker eller mindre bra saker. Min sista månad hade jag velat spendera genom att förklara varför det har blivit som det blivit i vissa fall, be om ursäkt i många situationer och berätta varför jag inte tycker om vissa personer. Jag hade velat vara hur ärlig som helst och bara berätta.

En vecka kvar och sju dagar att leva. Vad gör man då? Då hade jag varje dag ätit god mat tillsammans med de allra närmaste – alla hade fått ta några dagar ledigt från jobb och skola och så hade vi umgåtts allihop. Bara vart, suttit och pratat, berättat om våra minnen och roliga saker.
Men får jag bara en dag till då hade jag spenderat den ihop med Kjell. Jag hade velat sitta i vår soffa hela dagen, med en skål med godis och några burkar energidricka. Vi skulle myst, pratat och bara vart. Berättat om våra bästa minnen tillsammans!

Om jag bara hade haft en timme kvar hade jag ringt hem Kjell från jobbet. Under tiden han är på väg hem hade jag ringt alla jag vill säga Jag älskar dig till och sen bara vart med Kjell.
När det bara är en minut kvar skulle jag säga till Kjell hur mycket han betyder för mig och hur mycket jag älskar honom!


Vad hade du gjort om du hade haft denna tiden kvar att leva? Finns det något speciellt du skulle sysselsätta dig med?

2 reaktioner till “I Ärlighetens Namn # 10 – Om jag hade ett år kvar att leva Vad skulle jag göra då?”

Kommentera