Är det värt ett försök till?

Jag vet inte alls vad som händer med min tankeverksamhet för tillfället. Hjärnan går på högvarv och massor av barndoms minnen ploppar upp, den första killen jag frågade chans på och han sa ja. Min första riktiga kyss, saker jag sagt och gjort som inte varit särskilt bra osv. Sen sover jag tio timmar per natt orkar vara vaken två timmar efter frukost sen sover jag igen? Drömmer väldigt konstiga drömmar som är oförklarliga. Vad är det som händer med mig? Jag skrattar dock åt de flesta tankar som ploppar upp, det är inte så att jag mår dåligt. Det är bara frustrerande att jag inte lan fokusera på en sak utan att massor av annat ska ploppa upp.

Jag fick för övrigt ett brev pm beslut angående sjukersättning fråb förvaltningsrätten. Självklart höll dem med försäkringskassan och de avslog min ansökan. Är inte ett dugg förvånad , jag är mest trött på att inte bli tagen på allvar. Men det är helt ärligt vardagsmat. Speciellt när det kommer till myndigheter och dylikt. De stod i brevet att jag kunde överklaga domen till kammarrätten, men jag vet inte riktigt om jag orkar kämpa för det här mer?

Man tappar liksom all ork och energi. Är det värt ett försök till?

26 reaktioner till “Är det värt ett försök till?”

  1. Jag har överklagat sammanlagt 3 gånger nu. Jag hade hoppats på 3e gången gillt. Om jag överklagar detta blir det till kammarrätten oxh jag tror dem kommer att hålla med både fk och förvaltningsrätten🙈

  1. Det innebär att jag inte kommer att få sjukersättning och bli sjukpensionär. Jag får fortsätta med sjukpenning tills vidare🙈

 1. Åh, jag lider med dig =/ Försäkringskassan är inga man vill ha kontakt med och det känns som att dom verkligen försöker göra allt så jävligt som det bara går =/
  Jag tycker du ska överklaga, men kanske prata med någon med koll innan. Behöver du komplettera med papper? Ska läkaren skriva något annorlunda osv? Så trist att dom som verkligen behöver hjälp inte får det 🙁

 2. Det är så trist att byråkrati ska gå ut över de som verkligen behöver hjälp och stöd. Trist att höra att du fick avslag. Att behöva hålla på och överklaga hela tiden är ju inte självklar att man som sjuk orkar! Förstår de som lägger ner och bara finner sig i beslutet. Men inte alla som har råd att göra det heller.

 3. Gud vad jag är trött på Försäkringskassan.. Jag har överklagat många gånger för våra kunder.
  Är du inne i en föränderlig period? Därför du drömmer så mkt?

 4. Usch, vad jag lider med dig angående FK. Det är helt sinnessjukt att det krävs att den sjuke har tillräckligt med ork för att orka kämpa för sina egna rättigheter. Blir arg bara jag tänker på det.

 5. Jag kommer bli sjukskriven nu ett tag för deperession och är så orolig för att ansöka på försäkringskassan, känns som så många får avslag men samtidigt klarar inte mitt psyke just nu av att varken jobba eller plugga

 6. Det är så jäkla knasigt. Att man måste vara frisk för att orka överklaga mot FK som har idiotiska regler. Jag orkade inte överklaga när min sjukpenning drogs in. All lycka till.

 7. Vad tråkigt att du ska behöva kämpa så mycket, men jag tycker inte att du ska ge upp. Ibland behöver man bara en push i rätt riktning så hittar man orken igen 🌸

 8. Åh jag känner igen det där. De har verkligen gjort det så svårt att få den hjälp man behöver att man måste vara frisk för att kunna vara sjuk (typ). Jag tycker att du ska fortsätta. Man borde få det man har rätt till. Men sedan, ifall detta bara är ett större stressmoment än vad det hade vart till hjälp så kan det ju vara värt att bara fokusera på sig själv. Ja, hade inget bra svar på frågan kanske, haha. Hoppas det löser sig i alla fall 🙂 // Petra Elisabeth

 9. Men fy så otroligt jobbigt för dig! Finns det någon som kan hjälpa dig att överklaga?
  Det låter intressant att du plötsligt kommer ihåg så många saker. Men så länge du inte mår dåligt av det kanske det inte gör något?
  Personligen drömmer jag otroligt mycket när det är mycket som rör sig i huvudet, och särskilt om jag oroar mig över något.

Kommentera