Ett förtydligande!

Jag känner att jag behöver förtydliga en del saker. Igår när jag skrev angående avslaget från försäkringskassan samt förvaltningsrätten så var jag nog inte speciellt tydlig för jag var upprörd!

Överklagan har gjorts angående min sjukersättning tre gånger, varav två direkt till försäkringskassan och den tredje gången gick det till förvaltningsrätten. Förvaltningsrätten håller med om försäkringskassans avslag pga att de anser att jag inte testat allt på arbetsmarknaden, att det kan finnas någonting jag klarar av trots mina diagnoser och svårigheter. Jag har arbetstränat vid 2 olika tillfällen och kollapsat båda gångerna, det var så illa att det vart ett par vändor på psyk. Detta är ingenting varken Försäkrings kassan eller förvaltningsrätten tar hänsyn till.

I brevet förvaltningsrätten skickade så står det att jag kan ta detta vidare till kammarrätten om jag vill men jag måste kunna bevisa att saker och ting inte stämmer. Massor av paragrafer jag behöver motbevisa och jag får inte skicka in nytt matrial från min läkare, de går på de dem redan har. Mitt läkarintyg min läkare skrev för ett år sen är med andra ord inte tillräckligt bra, och de har inte givit oss en chans att ordna till det. Det står i intyget att psykiatrins behandlingar är uttömda. Vilket menas med att de gar gjort allt de kunnat under alla 10 år jag sprungit där. Jag har samtalskontakt med en sköterska där någon gång i månaden. Det är som ett jävla kortspel där lagt kort ligger.

Så jag vet inte hur jag ska göra. Överklaga en 4e gång eller bara låta allt vara. Ska rådgöra med psykiatrin i veckan och se vad dem säger. De kanske kan hjälpa mig att finna lite kämpaglöd!

27 reaktioner till “Ett förtydligande!”

 1. Åh, vet hur tufft det kan vara med försäkringskassan och generellt när det kommer till psykisk ohälsa. Folk tar en inte seriöst tyvärr och man måste pusha och pusha. Det viktigaste är dock att inte ge upp!

 2. Förstår att det är jobbigt om du skulle överklaga en 4e gång, kan bara hoppas att du får någon hjälp av någon som kan hjälpa dig att gå vidare med detta. Kram <3

 3. Hur ska du kunna motbevisa något om du inte ens får komma in med nytt material? Det är ju inte klokt vad de ska hålla på med folk som inte mår sitt bästa. Hoppas du orkar kämpa!

 4. Men vad knäppt. Det känns ju inte rättvist att du inte får skicka in nytt material, hur ska du då ens kunna överklaga? Eller menar dom att du måste skicka in en ny ansökan och ”börja om från början”? Eller är det helt kört med det med?
  Sjukt hur dåligt det här systemet fungerar ..ett skämt är vad det är..

 5. Fy vad jobbigt… jag är sjukskriven och är så rädd att de ska krångla med mig! Varför ska det vara så svårt att vara sjuk? Allt blir ju ännu jobbigare då.. hoppas det går bra för dig tillslut!

 6. Tycker att det låter vettigt att du rådgör med psykiatrin över hur du skall göra. Det är ju inte bra om detta går ut över ditt mående allt för mycket, men det blir ju automatiskt en ond cirkel av det hela då man ju givetvis mår sämre av att inte få in pengarna man behöver också.. Så jobbig sits.

 7. Fy vad jobbigt.
  Hoppas verkligen det läser sig för dig oavsett vad du tänker göra :/ ibland undrar man verkligen vart världen är påväg. 🙁

Kommentera