I ärlighetens namn #11 – Vilka lärdomar har fram till idag varit de allra största för mig? 

Efter en liten paus så har jag och Marica äntligen dragit igång vårat samarbete ”I ärlighetens namn” igen. Tycker det är superkul att vi är igång igen. Här nedan finner nu Maricas svar på frågan:

”Vilka lärdomar har fram till idag varit de allra största för mig? ”

Vill ni veta hur jag svarade på frågan? Kika då in hos frökenrödlök .

Även om jag dagligen arbetar på min självkänsla för att på riktigt få mig att förstå hur värdefull och viktig jag är, att jag har samma värde som alla andra och så vidare så tror jag att en av de största lärdomarna i livet faktiskt har vart just detta.
Om jag skall gå tillbaka i tiden och hamna under skolåren så blev jag väldigt nertryckt av klasskamrater och lärare, dem fick mig allesammans att känna att jag inte var värd någonting, att jag inte hade tillåtelse att egentligen finnas, att allt jag gjorde var fel och allt jag tyckte var konstigt, att jag var fet och ful och oälskad.
Dessa ord sitter fortfarande kvar och även om de inte sårar mig nämnvärt idag så påverkar det mig ändå, eftersom jag i vissa situationer kommer tillbaka till dem åren utan att jag ens vill det.
Men, samtidigt som de tryckte ner mig så lyckades jag ändå stå kvar. Som ett stort träd med bra rötter förankrade under jorden. Jag kan tänka mig att mobbarna trodde att jag var lätt att välta omkull och blev förvånade att jag än idag står kvar där. Undermedvetet har jag nog vart införstådd med att jag faktiskt har rätt att leva precis som alla andra och att jag är lika mycket värd som alla andra. Undermedvetet har jag nog tagit lärdom av detta, att hur mycket någon än försöker välta omkull trädet så är mina rötter så starka att jag håller mig kvar, upprätt, stolt och lika viktig som alla andra.

Dessutom har jag också lärt mig att det ibland kan vara viktigt att vara med om saker, att genomgå saker för att hamna där man är idag, om idag är bra vill säga. Utgår jag från mig själv så får jag tacka mina tidigare år för utan dessa hade jag inte vart här nu. Jag tänker på alla människor jag har mött, en del har vart positiva för mig medan andra mer tagit min energi, jag tänker på förhållanden jag haft. Relativt långa och även om vi idag inte har något liv tillsammans får jag ändå vara tacksam för åren tillsammans. Jag kanske inte hade vuxit så pass som människa, insett vad jag egentligen vill och vad jag tycker om, ifall jag inte levt som jag gjort. Jag har haft möjligheten att testa på saker så som att gifta mig, även om det gick som det gick är det kanske en bra erfarenhet.
Tack vare att jag träffa dessa män och fått testa på att leva med dessa olikheter så har jag förstått vad det är jag egentligen vill ha och idag står jag där och är lycklig.

15 reaktioner till “I ärlighetens namn #11 – Vilka lärdomar har fram till idag varit de allra största för mig? ”

  1. Det sägs ju att vi lär oss alltid något om livet i alla motgångar vi råkar ut för. Lite som efter regn kommer solen alltid till slut. Surt bara att motgångar ofta gör så ont.

  2. Ååh så intressant läsning! Tack får så bra tips, jobbar också ständigt på min självkänsla och på hur andra ser på mig. Att man är precis lika mycket värd som personen mittemot mig eller bredvid mig. Massa kramar, du är så himla stark <3

  3. Jag har aldrig förstått vad människor för ut av att trycka ner andra människor.Usch blir så förbannad och ledsen på samma gång när andra människor får en att tappa självkänslan toltalt.Du verkar ändå se allt på ett positivt sätt och blickar framåt.

Kommentera