Mår kroppen bra så mår huvudet bra❤

I början av veckan så tog jag ett beslut som chockade både Micke och resten av familjen. Jag ska sluta att dricka energidryck. Det är nämligen så att jag har druckit det varje dag i flera år, precis som vissa dricker kaffe varje dag. Det är oftast celsius, nocco eller monster. Jag vill inte ens tänka på hur mycket pengar jag lagt på giftet genom åren. Jag har intalat mig själv att de har fått mig pigg och alert, för det gjorde det när jag började häva i mig drycken för ett ex antal år sedan. Men jag känner inte av att jag blir pigg längre, snarare att det skadar min kropp. Det är en känsla av surhet i magen om ni förstår vad jag menar? Visst det är vitaminer i drycken men även andra ämnen som inte är bra för kroppen. Jag tror säkerligen att jag kommer få en hel del huvudvärk i början då det är koffein i dem, och jag har hört att det kan uppstå huvudvärk om man slutar med det.

Jag är beroende av så mycket gift och min plan är att utesluta en del i taget. Jag är rökare men det känner jag mig inte redo att sluta med just nu, kanske aldrig? Jag vet inte. Jag dricker mycket pepsi max och ja jag vet att det heller inte är det ultimata. Är sockerberoende så det blir mkt snacks, godis ich popcorn. När jag slutat med energidryck så är tanken att jag ska minska på snacks intaget, inte för att gå ner i vikt utan för att bli lite hälsosammare. Jag är rätt nöjd med min kropp faktiskt och vill inte ha ett mål att gå ner i vikt. Det stressar och hetsar mig så istället är målet hälsosam.

Mår kroppen bra så mår huvudet bra och jag måste börja någonstans❤

27 reaktioner till “Mår kroppen bra så mår huvudet bra❤”

 1. Jag tror inte det är någon som lyckas lägga ner/dra ner på allt samtidigt så att ta ett i taget är nog jättebra. Då har du bara det att fokusera på och kan lägga energi på.
  När jag började med att lägga om för att minska mitt sötsug så tog jag bort allt godis på vardagarna men kunde äta popcorn, salta pinnar, en bit mörk choklad eller naturella nötter.. för att bryta beroendet på socker fick jag godkänt till att äta annat, för att sakta men säkert kommer på rätt väg.

  Jag tror att det är samma sak för dig, du väljer att lägga av med en sak men kan fortsätta njuta av ex pepsi max och dina cigaretter.. tror på dig. lycka till!

 2. Vilket bra beslut!😊 Ju färre gifter man stoppar i sig desto bättre för kroppens välmående😊 Jag dricker inte energidrycker. Smakade en Redbull för åratal sen och det var inget för mig.

 3. Så bra beslut du har tagit. Jagr inget fan av energidrycker alls så jag tycker att de är ett jättebra beslut. Dra ner på snack när du har kommit ur energidrycks beroendet helt. Annars kan de bli ännu jobbigare. Lycka till 🙂

 4. Men shiiit vad grym du är!! Jag drack monster 2 gånger om dagen under en lång period, jag slutade totalt och rörde inte en på flera dagar.. trodde seriöst att huvudvärken skulle ta död på mig hahah. Jag föll dock tillbaka men nu dricker jag 2-3 i veckan och det känns okej för tillfället.

 5. Så himla bra, heja dig! Håller också på att minska med energidrycken, fått förklarat för mig att de absolut inte är bra om man har ångest då kroppen redan är på spänn! Men har fastnat i tanken att jag blir pigg samtidigt som jag gillar att unna mig nått gott 😄 Har iallafall fått energituggumin jag tänkt testa för att sluta 😊🌺

 6. Jag tycker absolut att du har tagit ett stort beslut över ditt liv och att sluta med en grej i taget är nog lättare än att sluta med allt på en gång.Min bästa vän var också beroende av energidryck och slutade tross alla biverkningar som uppstod.Jag håller tummarna för att du ska klara detta ❤

 7. Så grym att du har påbörjat avgiftning. Du kanske ska lägga de pengarna på hög o spara till något?
  Bra att du tar en sak i taget. Var stolt över dig själv.

 8. Vilket bra initiativ! Jag har aldrig varit beroende av energidryck och har heller aldrig druckit kaffe, men det senaste året har jag kommit in i en dålig vana gällande att dricka en Celsius innan varje träningspass. Det är mer mentalt för mig – att jag blir taggad när jag öppnar en Celsius. Men jag skulle ljuga om jag inte fick lite ångest varenda gång då det, precis som du skriver, ju inte är bra i längden..

 9. Det är så mycket sanning i din text. Har inte tänkt på detta så mycket förrän nu. Man har alltid velat ta en Nocco. Men har inte kunnat då man ammat. Fått en tankeställare nu!

 10. Bra beslut när du dricker dem så ofta och gjort i flera år. Jag gillar Nocco men dricker kanske en i veckan om ens det nu när det är kall årstid. Heja dig – du kommer klara att ta bort dem galant.

Kommentera