De tre små orden är inte så små!

Jag hade en diskussion med en vän för ett par dagar sen. Ämnet var de tre små orden ”Jag älskar dig”. De orden är egentligen inte speciellt små om man tänker efter. För mig är det definitivt inte bara ord, det är heligt och jag kastar inte orden omkring mig och säger dem inte till vem som helst. När jag och Micke blev tillsammans så tror jag att det tog ett år innan han fick höra orden. När jag väl sagt dem till någon så menar jag det från djupet av mitt hjärta. Jag ska dock erkänna att jag sagt det till några få på ren automatik, jag fick höra orden först och jag svarade ”Jag älskar dig också”. Det kändes rätt just då och nu såhär i efterhand så förstår jag inte att jag yttrade orden överhuvudtaget? Eftersom det var per automatik var det då en lögn? Jag vet inte för de kändes som sagt rätt trots att det var någon form av automatik. Men jag ryser i hela kroppen och får riktiga obehag känslor när jag tänker på det.

Jag älskar dig är som sagt stora ord som en del kastar omkring sig som att det vore skräp. Att jag har gått emot mina egna känslor och principer kring den meningen är något jag kommer få leva med. Men jag lärde mig någonting av det, någonting jag redan visste egentligen. Säg det inte till vem som helst, kasta inte orden omkring dig, förstå innebörden av orden som jag en gång gjort.

Samtidigt ska man inte ångra någonting här i livet då man lär sig något av varje händelse ,och längre fram kommer jag kunna se tillbaks på detta och ta lärdom av det.. Så jag inte gör om det en gång till!

25 reaktioner till “De tre små orden är inte så små!”

 1. Om det kändes rätt för dig där och då så kanske det var älska för dig just då och sen har du upptäckt nu på senare tid att älska är mycket djupare än det vart tidigare? Så tycker inte att du just ljugit, du kanske bara inte visste det just då!
  Tänker så med mina tidigare förhållanden, att just då så var det väl någon form av kärlek även om det inte var den ”rätta” kärleken 🙂
  Man kan tänka hur djupt som helst med såna här saker haha! Fint inlägg 🙂

 2. Jag tycker att orden ”jag älskar dig” är väldigt stort och det säger man till dom som man verkligen älskar. Dejtade en kille en gång som sa jag älskar dig till mig efter att vi hade träffats 2 veckor. Jag sa bara va gulligt. Men jag sa de aldrig tillbaka

 3. Jag håller med dig! För mig är det jättestora ord som jag absolut inte slänger omkring mig. På den tiden jag var singel och fick höra de orden från någon jag bara hade träffat några gånger kändes det rentav oseriöst. Som om personen inte hade en aning om vad det innebär att älska någon, eller att den försökte smickra mig på något sätt. För mig är det ord som används när det verkligen känns så på riktigt.

 4. Ja ett tag gick det lite inflation i de orden! Jag säger det bara till min sambo och min familj. Till mina vänner säger jag nog mer tycker om dig. Eller vad glad jag är över att jag har dig

 5. De orden är verkligen inte små ord, tycker man ska säga de orden när man verkligen menar det och inte bara för att. För om man inte menar de orden kan man lät såra någon 🙂 Själv äger jag dom orden när jag vet att jag menar det till 110%

 6. Intressant inlägg. Har inte tidigare reflekterat över dessa ord på det sättet. Du fick mig att tänka och mycket väl tycker jag som du. Starka och stora ord och får inte missbrukas 😊

 7. Jag håller med om att det är stora ord. Att älska någon är stort och går djupt, i alla fall för mig. Jag tänker däremot att det kan se olika ut för alla och att vi därför använder orden på olika sätt beroende på vad de betyder för andra.

 8. Håller med dig, jag säger bara ”jag älskar dig” till personer jag älskar på riktigt. Alltid gjort så, de ordet är lite magiska för mig. Det är lite som det där med att folk säger att hat är ett starkt ord, det är jag älskar dig också men det senare tycks man få överanvända hur mycket man vill. Båda är starka ord, och bör beaktas innan de används 🙂

 9. Jag håller verkligen med dig. För mig är det svåra ord att säga, även när det känns helt rätt. De är så otroligt starkt laddade, men underbart när man kan säga dem och verkligen mena det!

 10. Jag känner EXAKT likadant! Det känns så trist att de orden har blivit så urholkade hos många när de egentligen har en sådan otroligt djup innebörd. Jag och min sambo hade nog också varit tillsammans i ett år eller något när vi sa att vi älskade varandra för första gången. Det kändes så mycket mer speciellt att få höra de orden när man då verkligen visste att det var på riktigt!

 11. Håller helt klart med dig & tycker de är fel att slänga med orden. Jag säger de bara till de jag älskar och då kan jag säga de ofta till just dom, men de enda jag faktiskt säger de till är ju killen & mamma 😊

 12. Många slänger sig med orden lite hej vilt. Frågan är väl om de betyder lika för dem som använder orden bara till några få. För mig är de orden starka och viktiga.

Kommentera