Dagen jag träffade min skyddsängel❤

Att ha någonting att tro på är viktigt för mänskligheten. Det behöver absolut inte handla om religion, man kan tro på familj, tro på sig själv och ja lite vad som helst. Jag har en stark tro till högre makter och det andliga. Men det är lite klurigt ibland och det finns dem som inte alls tror som jag, men det gör ingenting så länge man respekterar varandra och inte förlöjligar någon med en viss tro.

Det som gör min tro lite klurig och konstig av andra är att jag tror på änglar, men jag tror inte på gud. Änglarna sägs ju vara guds barn men jag har aldrig förlitat mig på någon gud då jag aldrig sett någon gud. Däremot har jag sett änglar,pratat med dem och dem hjälper mig att se det ljusa i allt. Jag tackar dem varje kväll för att de har varit med mig under dagen. Så samtidigt som detta är en tro så är det verklighet för mig.

Någonting som jag tycker är väldigt viktigt är att omfamna sin tro och lita till sin tro och inte ta åt sig av andras eventuella nedsättande kommentarer. För som jag skrev tidigare alla har ju rätt till att tycka och tänka samt ha sin egen tro, som jag måste respektera även fast jag inte tycker lika.

Jag minns första gången jag träffade en ängel, omständigheterna gjorde dock så jag inte trodde på henne förens senare samma dag. Satt utanför Danderyds sjukhus och väntade på en vän som skulle komma med bussen. Jag är helt inne i musiken jag lyssnar på men känner att det är någon som tittar på mig. Brevid mig så sitter det en kvinna med långt ljust hår och hon ler mot mig, jag plockar ur hörlurarna och ser om hon vill säga någonting. Jag minns inte exakt vad hon sa för hon pratade med mig två gånger under den dagen. Det jag minns starkast är ”Du får vara rädd om dig när du går på gatorna inne i stan” Samt så hörde jag henne säga ” Du är bara 14år du måste vara försiktig.”

Innan detta så förklarade hon att hon var min skyddsängel. Jag sa bara ”Jaha” . Eftersom vi satt vid ett sjukhus så trodde jag att det var en patient från den psykiatriska vården , så man kan säga att jag inte tog henne på allvar. Min vän dök upp och när jag hälsat och vände mig om så var kvinnan borta. Väl inne i staden så sprang vi runt och tjuv rökte, fikade, shoppade kläder och hade det riktigt kul. När vi sitter och fikar så ser jag kvinnan jag tidigare pratat med gå förbi utanför cafét med ett stort leende på läpparna. Hon såg på mig och jag påmindes om vad hon sagt till mig tidigare under dagen. Försökte skaka av mig känslan, för jag kände mig förföljd.

Väl hemma så berättade jag för min mamma vad som hänt och hon sa ”Det är nog bäst att du börjar tro, änglar finns överallt” När jag skulle sova så kände jag att det var någon som satte sig ned vid säng kanten och jag tittar upp. Där sitter min skyddsängel och ler. Jag vart inte rädd utan kände ett välbehag. ”Sov nu Michaela” Jag somnade efter en stund.

Hon kommer på besök ibland och påminner mig om att vara försiktig och jag lyssnar och tackar henne varje dag.

Det var då jag började tro, se och höra änglarna. Men jag pratade aldrig om det. Jag valde att vara tyst för folk har så mycket fördomar och sen får ni tänka på att jag var bara 14 år. I den åldern vill man vara populär och passa in vilket  jag ändå inte lyckades med, men jag ville inte ha något mer att bli mobbad för.

Nu i vuxen ålder så tycker jag inte att det finns något att skämmas för. Jag är den jag är och jag tror på det jag tror på.

33 reaktioner till “Dagen jag träffade min skyddsängel❤”

 1. Wow, häftigt!!

  Jag har aldrig sett min skyddsängel men jag tror på änglar och jag vill tro att en vän till mig som gick bort i Leukemi när jag var yngre vakar över mig som en slags skyddsängel.

  Ha en fin dag,

  kram kram

 2. Vad obehagligt det måste ha vart först! Men förstår att du måste ha känt en trygghet, ofta känner man ju en energi!
  jag tror på andar, det är så att oftast har det hänt något och sen efter ett tag så blir det lite diffust som ett minne eller en dröm. Det kan göra att man tvivlar ibland även om man VET att det hände! Jag tror jag har en ängel/ande eller vad det är med mig då och då, men är inte säker!

 3. Alla får tro på det dem vill. Min svärmor tror på andar och sånt, men försöker hålla mig neutral till allt. Även om jag inte har den tron så får andra göra det 🙂

 4. Tror också på änglar eller vad vi nu vill kalla det för. Minns en jobbig period i mitt liv. Var påväg att skiljas. Hade svårt att somna. Vänder mig mot väggen och där står en kvinna. Blev jätterädd. Nu vet jag vem det var som vakade över mig.

 5. Jag tror också på änglar och på det andliga har dock aldrig träffat min skyddsängel men jag tror att jag hr mina änglar som vakar över mig varje dag. Och nej inget och skämmas för man får tro på det man vill 🙂

 6. Intressant inlägg! Har aldrig sett någon ängel men den kanske kommer och hälsar på en vacker dag. Man får tro på det man vill tro på.

 7. Vad häftigt att du har denna förmåga/gåva att se det okända. Om du känner att dessa änglar bara vill ditt bästa måste det ju bara var en väldigt skön känsla. Att ha någon/några som vill ens bästa och skyddar en måste vara häftigt!

 8. Ibland vill jag att alla skall tro på de andliga för jag kan inte alls tänka mig att folk inte förstår, men självklart är det upp till var och en vad de tror på. Jag tror stenhårt på högre makter och andlighet, så spännande.

 9. Helt klart att man kan tro på vissa saker. En del tror på ”ödet” andra tror på änglar. Jag tror ibland att jag har haft en skyddsängel som vakat över mig.

 10. riktigt fint inlägg 🙂
  jag tror på änglar precis som du o tror inte att någon gud finns faktiskt.
  har sj haft min skyddsängel vid mig ett par gånger. utan min ängel hade jag inte levt idag

 11. Självklart ska man få tro, känna och tycks precis vad man vill. Jag vet inte riktigt vad jag tror om just änglar, kanske beror på att mak inte tillåtit sig själv att tro på de 🙂

 12. Självklart ska man ha något att tro på, jag har sett för mycket för att inte tro på en högre makt. Har väldigt mycket emot order gud då religion har missuppfattats så hårt till den vita mannens vilja. Om Jesus har funnits har han varit arab för fan, inte någon vit snubbe!

 13. Jag tror inte på något, det är inga högre makter som skapat oss, Gud finns inte, något övernaturligt finns inte. Hjärnan är listig på många sätt 😉
  Svar: Det var så mysigt event. Om du inte redan anmält dig till vårt nätverk, gör det 🙂

Kommentera