Jag har astigmatism

Godkväll mina vänner.

Idag har det varit full rulle från det att jag steg upp i morse. Det är först nu jag försöker koppla av lite.

Jag var till specsavers för att göra en syn undersökning. Inte för att jag märkt av att jag ser sämre utan bara för en rutin koll. Jag var helt 100 på att allt skulle vara bra och att jag inte skulle behöva köpa nya brillor. Tji fick jag😂 Denna tant på 31 år är både närsynt och har astigmatism. Jag satt där som ett frågetecken, ”vad fan är astigmatism” kläckte jag ur mig till optikern. Hon tyckte det var konstigt att ingen hade förklarat det för mig när jag fick mina glasögon 2015. Fick iallafall förklarat för mig att personer med astigmatism har en ojämnt böjd hornhinna, vilket är den klara ytan på ögats framsida. Alternativt har de en ojämnt böjd lins inuti ögat, formad mer som en rugbyboll än en fotboll. Väldigt vanligt är det iallafall☺
Så nästa månad får jag ta och köpa mig nya glasögon. Läget var inte akut så jag kunde vänta sa dem.

Efter undersökningen så åkte vi och åt lunch på Max, och jag har nog aldrig tryckt i mig en burgare så fort🙈 Sen handlade vi lite men glömde hälften, tur att det är en dag imorgon också😉

Är ändå rätt nöjd med dagen trots att jag känner mig sliten.

Har ni haft en bra dag?

22 reaktioner till “Jag har astigmatism”

  1. Jag har också astigmatism, men bara på ena ögat!😊 Det är inte säkert att man märker så mycket om synfelet inte är så stort😊 Mitt upptäcktes vid en synkontroll när jag var barn.

  2. Det är nog bra att kolla då och då! Borde göra det jag med fast jag (vad jag vet) inte har nå synfel!
    Har aldrig hört om det men intressant och kul att lära sig något nytt 😀

  3. jag hade också sett ut som ett frågetecken men vad bra att du fick det förklarat och nu har även jag lärt mig något nytt!
    Haha känner igen det där man handlar men man glömmer ju oftast nåt😴

  4. Konstigt att dem inte nämnde det 2015 :O Sjukt dåligt.. Förstod inte helt vad det innebär. Är det något man behöver göra vid? Är det detta som gör att synen blir sämre?

    Min dag har varit helt okej 🙂

Kommentera