När mardrömmar tar över

De senaste nätterna har varit väldigt jobbiga. Jag har drömt mardrömmar om ett trauma jag var med om för ett par år sedan, jag har även haft andra mardrömmar och jag har vaknat i ren och skär panik. Lakanen har varit dyngsura pga all svett. Det var flera år sedan jag hade det såhär. Jag tror det kan bero på att jag faktiskt öppnade mig och berättade för min kusin som tankarna kommit tillbaks. Det sägs ju att man bearbetar saker och ting i sömnen. Jag tror nog att det är de som händer just nu. Trots att det som hände var för säkert tio pr sedan, jag har bearbetat det i trauma terapi och jag kan skilja på att det hände då och inte nu. Men det är lätt att få sådana här ptsd drömmar om man pratat om det. Men jag är glad att jag öppnade mig för min kusin, jag har ALDRIG fått ett sånt pepptalk som jag fick av henne.

Det gjorde så jag kände mig pepp på livet och jag känner att jag kan börja göra något av det. Brukar känna så när det är årsskifte , men det är lite annorlunda nu. Nu snackar vi inte storartade saker som att börja jobba heltid, inte ens halv eller deltid. För så pass bra är jag inte ännu och min läkare håller med mig. Nu pratar vi saker som kan få mig en bit på vägen och kanske orka med vardagen på ett annat vis. Att sitta hemma som jag gör är inte särskilt bra, jag mår inte bättre av det snarare sämre. Jag ska ge mig ut mer, göra saker om dagarna, kanske börja simma? Bli mer bestämd och slå tillbaks mot livet.

Jag vet att det kommer bli bra, att jag kommer bli bra. Hur lång eller kort tid det tar, ja det får vi se. Jag har satt upp garden och tänker inte sänka den

13 reaktioner till “När mardrömmar tar över”

  1. Så himla kul och fint att din kusin fick dig att känna så! Tycker det låter jättebra att börja simma, det är så rogivande och bra träning! Jag kände mig till och med lite peppad av att du blev peppad 😀

  2. Bra att du vågade öppna dig för din kusin och att du fick ett pepptal av henne 🙂 jätte bra att börja simma! Skulle ockås vilja simma men kan inte det pga av mina urinvägar tyvärr.

    Sätt upp delmål och belöna dig själv på vägen 🙂

  3. Det är hemskt med såna mardrömmar får såna också ibland och det kan sitta i flera nätter. Men bra att du öppnade upp dig och berättade för henne och att hon gav dig styrka och tror på dig! 🙂

  4. Ibland är det sån skillnad på att prata med en släkting som man vuxit upp med än att prata med en utomstående, även om båda behövs såklart. Du är stark, glöm aldrig de. Kram<3

  5. Du är så modig som också sätter ord på dina känslor här inne. Du är på gång. Du är sjukt grym! Och håll hårt i din fina kusin, såna växer inte på träd.

  6. Ibland kan det vara just så att när du öppnar upp om något trauma så bestämmer sig hjärnan föe att nu SKA avi jobba med detta.Du skulle inte kunna börja med någon dagverksamhet ?

Kommentera