Min resa till Halland del 1

Igår började min resa mot Halland och jag var riktigt nervös för att åka tåg, det var ju så längesedan jag gjorde det. Jag var på Stockholms central en timme innan tågets avfärd. Hittade snabbt det spår tåget skulle gå på så jag knatade in på coop för att köpa lite lunch som dock smakade som rävgift. Hade missat att det var ost i wrapen. 10 minuter innan tåget skulle gå så bytte de spår så jag fick lite eld i baken😂. Det ordnade till sig ganska snabbt som tur var. När jag funnit min plats så satte det sig en ung tjej bredvid mig, hon bad om ursäkt innan hon satt sig för att det kanske skulle bli lite stökigt bredvid henne. Stackarn hade försivit sig och inte hunnit göra sig i ordning. Hon arbetade som show artist i Göteborg. Vi pratade en lång stund och hon var riktigt trevlig, det gjorde resan lite lättare.Väl framme i Göteborg där jag skulle byta tåg så hade jag bara några minuter på mig att hitta rätt spår. Herrejävlar vad folk det var på det tåget, jag fick lite panik och det var en ung kille som såg det och han hjälpte mig till min plats. Givetvis var det någon som valt att slå sig ner där, men iom att jag resarverat sittplats så fick han flytta på sig. Men jag vart så förvånad över hur trevliga alla ungdomar var. De frågade ibland hur jag mådde och försökte se till att jag hade det bra. Det visade sig att de skulle på konfirmations läger utanför Kristianstad.

Det var två ungdomar som satt och mös , de såg så otroligt kära ut och deras glädje och lycka spred sig verkligen. Så när jag väl var framme i Halmstad för det sista tåg bytet så var jag sådär härligt avslappnad och glad. Marica mötte mig på perrongen och vi fick inprincip kasta oss in på tåget som tog oss till Landeryd. Även på det tåget så fanns det rara människor. Jag hade en ganska stor väska och den fick inte plats uppe på hyllan och den fick inte stå i gången då den blockerade utgången, så tågvärden tog in min väska i hytten sålänge.

Vart kom alla snälla människor ifrån? I Stockholm är alls så himla högfärdiga och så uppe i sig själva, detta hade garanterat inte hänt på hemmaplan. När vi kommit hem till Marica så satte vi oss och pratade lite skit en stund medans hennes sambo lagade middag. Det serverades hamburgare med bröd och det var riktigt gott. All mat hade nog smakat bra för jag var så hungrig.

Vi avslutade kvällen med att se filmen Utøya som är en sann historia om terrorattentaten i Norge. Jag satt och grät ett par skvättar under filmen och kan inte för mitt liv förstå vad alla som var där gick igenom. Jag kan förstå för jag har sett det på film, men jag kan inte sätta mig in i deras rädsla, förstår ni vad jag menar?

Vi gick och lade oss ganska tidigt då vi skulle upp vid 6.30 och få i oss lite frukost innan vi begav oss till gekås. Hur hade vi det där? Ja det får ni läsa om i ett annat inlägg❤

6 reaktioner till “Min resa till Halland del 1”

  1. Ja det finns verkligen snälla människor men man måste leta lite för att hitta dom tror jag. Har inte sett filmen men jag läste ju om det som hände på nyheterna och jag tycker det är så hemskt :/

  2. Oh så mysigt. Ja jag uppfattar Stockholmare som dig, skönt att du fick träffa lite trevliga människor.
    Filmen är superbra, jag är glad att allt funkat så bra emellan er.

    1. Det finns små guldkorn av människor i Stockholm också, men det är som att de tar emot för dem att hjälpa till. Vet inte varför det är så egentligen. Jag bor ju i Stockholms län ute på landet och här är människor mkt trevligare haha

Kommentera