Går du i förlovnings tankar?

❤Detta är ett inlägg i samarbete med vanbruun

Jag har under många år sagt att giftermål och förlovning är lite onödigt. Under de senaste 7 åren så har jag ändrat min åsikt rejält och det beror på att jag är så otroligt kär i Micke och jag vill dela mitt liv tillsammans med honom. En dag när han kom hem från jobbet så mötte jag honom i hallen och sa ”Vet du älskling vi ska gifta oss” han skrattade och sa ”Jaha ja”. Han tog det som ett skämt men jag var grav allvarlig. Det tog ett par månader tills jag tog upp det igen. Vi satt hela familjen och fikade ute i trädgården och jag kände mig fylld av kärlek. Jag tittade på Micke länge innan han mötte min blick. ”Älskling jag vill dela mitt liv med dig, jag vill att alla ska veta hur mycket jag älskar dig, vi kan väll förlova oss”. Det rann en tår längs hans kind samtidigt som han svarade ja. Nu har vi varit förlovade i två år och vi har inte bråttom med giftermål.

Är du förlovad eller går i de tankarna? Jag har hittat en hel del fina förlovningsringar inne hos Vanbruun till riktigt fina priser.

Men det fina priset är inte det viktigaste. Smyckena erbjuder en kvalitet som gör att smyckena håller, de tappar inte form , färg eller diamant. De har över 10.000 diamanter att välja på så det finns verkligen någonting för alla. Självklart så kan ni välja att gravera in era namn och datum i ringen, helt utan extra kostnad om det sker vid köptillfället.  Jag har tyvärr inte gjort det i den ringen jag har nu, men när det är dags för giftermål och ny ring så kommer jag att gravera in namn plus datum.


När jag och Micke gifter oss så skulle jag vilja ha denna ring. Jag tycker den är så otroligt vacker, jag blir knäsvag bara att titta på den. Diamanten är helt otrolig, jag har aldrit burit en ring med diamant förut.Utöver den ringen jag visar er nu så har de förlovningsringar r i 18k gulguld, 18k roseguld, 950 platina samt 950 palladium.  Ringarna ärr även nickelfria och det är ett stort plus tycker jag då jag själv är nickel allergiker.

Jag gillar att de har så mycket att välja på och så mycket fint. Jag personligen är riktigt fäst vid deras guldringar.

Vanbruun har även alternativet där du kan få designa din egen ring. Vanbruuns designer hjälper er att uppfylla era förväntningar. Väljer ni att beställa via nätet så är det fraktfritt.

Jag tänkte visa er en guide som kanske hjälper er på traven när ni ska välja ring.

VÄLJ RÄTT METALL TILL ER VIGSEL- OCH FÖRLOVNINGSRING
950 PLATINA
FÖRDELAR

Väldigt slitstarkt, mycket hårdare än guld.
Den tyngsta av alla ädelmetaller (väger runt 35 % mer än guld).
Allergivänlig.
Ovanligare och mer prestigefyllt än guld.
Behöver inte rodieras om och är därmed en relativt underhållsfri metall.

NACKDELAR

Trots hårdheten uppstår repor och märken med tiden.
Är dyrare än vitguld.
Få guldsmeder i Sverige arbetar i platina.

18K VITGULD

FÖRDELAR

Billigare än platina.
Den populäraste legeringen sedan många år.
Vitguld är legerat med hårdare metaller och är därför mindre känsligt mot repor.
Många anser även att vitguld kompletterar vita diamanter bättre än gulguld.

NACKDELAR

Måste rodieras om efter en tids användning för att bibehålla färg och lyster. Detta är något som VANBRUUN erbjuder gratis till sina kunder.
Beroende på legering kan allergibesvär uppstå, särskilt när det kommer till äldre vitguldssmycken som kan innehålla exempelvis nickel. Alla våra smycken är däremot helt nickelfria och genomgår ett nickeltest innan leverans.

18K GULGULD

FÖRDELAR

Historiskt sett den mest populära metallen till förlovnings- och vigselringar internationellt.
Kräver minst underhåll av alla guldfärger.
Enkelt att arbeta med för en guldsmed då det är en relativt mjuk metall.
Ger ett väldigt klassiskt intryck och passar extra bra till vintage-ringar och modeller med snirkliga detaljer.

NACKDELAR

Bör poleras och rengöras regelbundet.
Har man en ring i gulguld infattad med diamanter bör man vara extra uppmärksam på ringens klor då denna metall är mjukare än övriga metaller vilket kan leda till en ökad risk att tappa en diamant. Vi rekommenderar därför klor i platina om ni önskar en guldring. Detta gäller särskilt vid större diamanter (såsom 0.70 Carat eller större).

18K ROSÉGULD

FÖRDELAR

Många anser att roséguld är den mest romantiska färgen tack vare legeringens röd-rosa färg.
Koppar, som roséguld är legerat med, är slitstarkare än guld vilket gör att roséguld håller bättre än gul- och vitguld.
Roséguld är för närvarande väldigt trendigt.

NACKDELAR

En relativt ny metall vilket gör att den inte är lika tidlös som andra metaller.
Svårmatchad då roséguldets legering skiljer sig väldigt mycket världen över.

950 PALLADIUM
FÖRDELAR

Väldigt slitstarkt, mycket hårdare än guld.
Ungefär samma prisklass som vitguld.
Kräver väldigt lite underhåll.

NACKDELAR

Trots hårdheten uppstår repor och märken med tiden.
Palladium har låg status och är relativt lätt jämfört med exempelvis platina som har en exklusiv tyngd.
Få guldsmeder i Sverige arbetar i Palladium

Jag hoppas att även ni finner några favoriter. Det är dags att föreviga kärleken❤

3 reaktioner till “Går du i förlovnings tankar?”

  1. Åh, vilken söt liten historia. Ringen du tittat ut är verkligen fin! Någon stundande förlovning är det inte här, men det var bra tips ändå 🙂

Kommentera