Skadefri i 6 månader!

Jag satt och kollade ner på mina ben, på mina ärr jag själv har orsakat. Det har läkt väldigt fint och jag känner mig väldigt stolt över mig själv. Inte över att det finns ärr på min kropp, jag kan inte ändra på det förflutna. Men det jag är stolt över är att jag inte självskadat på snart 6 månader. Jag har varit väldigt nära ett par gånger men lyckats stoppa mig själv i tid. Det är ingen lätt kamp med självskadande och jag har haft ett helvette att ta mig ur det. När jag har skadat mig själv så har det aldrig berott på att jag vill ta nitt liv, utan att lindra min ångest. Det är nämligen så att medicinering inte alltid fungerar. Men när jag rev upp min hud så lindrades det i ca 2 minuter, jag tyckte det var värt det. Jag har haft samma typ av ångest under de här månaderna jag inte självskadat, men istället för att skada mig själv så har jag valt att sysselsätta mig på olila vis. Jag har skrivit , målat eller tagit en promenad.

Det har lindrat lite grann och det är betydligt mycket bättre. Jag vet att det är jättesvårt att ta sig ur ett självskade beteende, man känner sig så ensam under det hela och att ingen förstår en. De där få minuterna man slipper ångesten är som rena paradiset. Men att bara vara i paradiset i några minuter är enligt mig inte värt det. Sen vet jag som sagt att ta sig ur det här går inte på en dag och jag förstår er som är kvar i skadandet. Nästa gång det känns som att du behöver skada dig själv, prova ta en promenad, måla eller göra en meditativ övning. Skulle ni vilja ha tips på olika övningar man kan ta till vid ångest?

Glöm aldrig bort att det inte är ditt fel att du har ångest, det är inte heller ditt fel att du eventuellt självskadar! Det är många som lever med psykisk ohälsa och alla är unika på sitt vis. Ja precis uniks, inte fel på dem/oss. Tillsammans är vi starka❤

13 reaktioner till “Skadefri i 6 månader!”

  1. Fina fina du, så himla stark som varit skadefri i 6 månader! Det är verkligen en kamp att ta sig ur det beteendet, har själv kämpat med det och varit skadefri i 8 år nu. Kram ❤️

  2. Starkt av dig att berätta , jag har ej kommit dit än att våga berätta , har ärr allt från hals ben armar osv, försökt med både det ena & andra. Du är super stark

  3. Du är grymt duktig som klarat av att göra andra saker istället för att självskada! Ångest är något av det värsta som finns och att hitta sätt att avleda sig själv på är väldigt svårt! Grattis till de 6 månaderna!! <3

Kommentera