Utvecklingssamtal med mig själv ~ Vart läcker jag energi?

Halloj på er.
Hur mår ni? Jag mår helt okej idag bortsett från att jag är trött. Jag tänkte fortsätta med det här jag kallar utvecklingssamtal med mig själv. Skulle ha skrivit detta redan igår, men jag kände verkligen inte för att skriva. Hursomhelst nu kör vi.

Var läcker jag energi?

Överallt känns det som så jag är så lättpåverkad av andras bekymmer, de tar liksom över min vardag ibland. Så har det alltid varit men jag har blivit riktigt bra på att visa att jag finns för mina vänner samtidigt som jag har en liten bits avstånd. Förstår ni vad jag menar? Lägger tyvärr en del energi på att undra vad personer tycker och tänker om mig. Det har kommit den senaste tiden och det är inte ett okej tänk. För vad andra tycker och tänker om mig är ju faktiskt deras problem och inte mitt eller hur?☺ Så processen att sluta bry mig påbörjas nu. För det är ju trots allt jag som är viktigast i mitt liv. Mitt mående, mina känslor osv. Alla borde se sig själv som den viktigaste personen i sitt liv.

Såhär svarade jag på frågan i somras❤

Jag försöker se till att inte läcka energi någonstans,men ibland misslyckas jag och då är det viktigt att se till att avstå från det som faktiskt gör att jag läcker energi. Men vart läcker jag energi då? Jag påverkas otroligt mycket av personer som aldrig har någonting positivt att prata om, de som tycker livet är skit nästan jämt. Att lyssna på någon som inte mår bra gör jag gärna och försöker hjälpa. Men när jag ständigt kommer med råd och tips och personen i fråga inte tar till sig det? Då går mycket av min energi åt. Alla har rätt till att må både bra och dåligt. Men när det blir alldeles för mycket negativ energi så läcker min energi. Jag är ingen superwoman bara för att jag gärna lyssnar. Jag har tagit ett steg tillbaks från personer och platser som utlöser negativ energi. Jag behöver min positiva och harmoniska energi så jag kan leva istället för att överleva❤

Vart läcker du energi?

24 reaktioner till “Utvecklingssamtal med mig själv ~ Vart läcker jag energi?”

 1. Vilken bra idé! & så intressant och roligt att få läsa 😊 jag mår bara bra för tillfället, lite trött bara men blev genast piggare nu när solen tittade fram!

 2. Det är så irriterande med folk som alltid är negativa och mår dåligt jämt. Jag förstår att du tycker dom är jobbiga. Såna människor ska man undvika 🙂

  1. Ja alltså om det bara är negativt och inte en uns av positivitet så kan det vara jobbigt. Det är okej att må dåligt, det gör jag nästan varje dag. Men det jag menar är att jag har svårt att tänka på mig själv, tar andra före. Det är där jag läcker energi

 3. Jag förstår verkligen vad du menar, det är lätt hänt att sätta sig själv sist och tänka på alla andra först. Jag är precis likadan men har under det senaste året börjar tänka mer på mig själv och jag mår så mycket bättre av det. Skönt att du också har börjat göra så! En själv är verkligen viktigaste! <3

 4. När jag slutade och bry mig vad andra tyckte och tänkte om mig så började jag må bättre. Nu bryr jag mig inte längre om vad andra tycker och tänker om mig. Det är sån befrielse

 5. Vet hur det är, jag ägna mycket tid och tänka vad andra tyckte om mig och det jag gjorde. men efter kbt förra året har jag fått hjälp med det och skiter fullkomligt i det nu. Så befriande!

 6. Om du kunde ana hur mycket jag uppskattat dina inlägg! Jag tänker spontant att det är lätt att ge råd men ofta mycket svårare att följa. Jag har sjukt smarta vänner som gärna låter mig ventilera me dom, jag uppskattar det hur mycket som helst MEN deras råd baseras ofta på hur de själva skulle ha agerat och dom är ju inte jag. För som känns det säkert hopplöst ibland då jag ändå går min egen väg, men samtalen med dom hjälper mig ändå. Jag får nya infallsvinklar och jag får lufta mina tankar i en del situationer gör faktiskt bara det att allt känns lite lättare.
  Tack för ett bra inlägg, du får mig att tänka efter och jag uppskattar dig❤️

 7. Jag är sån att att jag kan lyssna på någon som inte mår bra och behöver prata men när det ständigt kommer ut negativitet ur munnen och aldrig positivt då mår jag dåligt och orkar inte lyssna . Då jag mår som bäst är med positiva och glada människor 😊

 8. Oj tack för tankeställaren, när läcker jag energi.. Jag gör det oftast när jag grubblar för mycket när det gäller andra. Att jag funderar på vad andra tycker och tänker. Så dumt.

 9. Utvecklingssamtal med sig själv har jag inte änns tänkt tanken på innan ditt inlägg.Det borde man sätta som mål en gång i månaden eller något Sånt.Jag har varit i samma situation som dig men har nu insätt att jag mår bättre av att ta hand om mig själv och familjen utan att lägga ner min dyrbara tid på negativa människor

 10. Det är verkligen bra att du jobbar med att inte bry dej om vad andra tycker o tänker men sen är det lätt hänt att man gör det ändå . Bra att SU jobbar på det ialf 💕

 11. Jag är nog precis likadan, jag grubblar alltid på hur andra skall uppfatta mig i vissa situationer. ”Hur kommer folk tänka om jag har på mig dessa kläderna” ”Kommer de tycka min frisyr är ful om jag gör såhär med håret” ”Om jag säger något fel, kommer de förminska mig då” …. Så onödigt att lägga energi på det, men lättare sagt än gjort, att sluta.

 12. Jag gillar dina utvecklingssamtal och jag kan tänka mig att de är bra att ha med sig själv. Att bry sig om vad andra tycker om oss tror jag att vi är många som gör. Själv tror jag att jag slutat orka bry mig, jag är helt enkelt för trött psykiskt 😔
  Vart jag läcker energi?
  Att jag har för mycket ikring och att jag jobbar med människor, det tar på krafterna samtidigt som det ger mig massor ❤

 13. Det är få saker som är så dränerande som att ständigt ta del av negativa människors bekymmer. Visst ska man vara en god medmänniska, men det finns gränser för hur mycket negativitet man kan processa utan att själv påverkas❤

Kommentera