Anledningen till alla sjukhus vistelser

Nu känner jag mig faktiskt redo att berätta för er varför jag fart och flängt till sjukhuset samt vårdcentraler den senaste tiden. Mitt blodsocker har legat extremt högt och jag har mått pyton rent ut sagt. Svårt att förklara mitt mående de senaste veckorna och jag kommer nog inte kunna gå in på detalj hur allt har svajat. Men det stod klart igår att jag har Diabetes typ 2.

Idag har jag varit på Danderyds sjukhus för att prata med en specialist och fått blodsocker mätare och allt som hör till det. Tyvärr så bröt jag ihop på sjukhuset.. Iom att jag har varit tvungen att ta så många prover den senaste tiden så är jag helt blå i armvecken, sönder stucken helt enkelt. När de skulle ta dagens blodprov så kom det Inget blod, de hittade ingen vettig ven. Sköterskan gick för att hämta en kollega och under tiden så fick jag sitta ensam i rummet. Då kom tårarna och jag satt där och skakade, jag var helt jävla förstörd.

Det har varit sjukt tufft den senaste tiden och jag har inte riktigt fått andas. Sen vart jag så frustrerad över att de inte kunde fixa blodprovet direkt. Till slut så släppte de in mitt sällskap i rummet så jag slapp sitta ensam medans jag väntade på nästa stick. Som tur var kunde den kvinnan sin sak och jag drog en suck av lättnad.
Jag har även fått insulin tabletter som jag ska äta dagligen, sen ska jag sticka mig i fingret och kolla värdet 7 gånger om dagen.

Detta är en ganska stor förändring i mitt liv på många vis. Tanken är att jag ska förbättra min kost och motionera mer än vad jag gör, så jag får blodsockret i schack. På tisdag ska jag köpa ett badkort så jag kan börja simma ett par gånger i veckan, samt att jag ska få träffa en dietist så jag får lite koll på vad jag bör äta och inte. Som sagt det är en stor förändring och utmaning, men med micke och stöd från familj och vänner så tar jag mig igenom detta också❤

16 reaktioner till “Anledningen till alla sjukhus vistelser”

 1. Men fina hjärtat, vad jobbigt du har (och har) haft det. Vilken tur att du har så fint stöd och sen har du alla oss också ju. Vi som tänker på dig och önskar dig allt gott.

 2. Vad jobbigt för dig. Det blir ju en stor förändring för dig och det måste ju varit en väldigt stor chock. Sen att bli felstucken och lämnad ensam också. Stackare. 🙁

 3. Men oj, förstår att det är tufft & mycket att processa! Vad jag förstår går utvecklingen framåt när det gäller Diabetes 2 och jag hoppas att du snabbt kommer in i kost- & motionstänket.

 4. Men oj, då förstår jag verkligen att det har varit en tuff period. Det kommer såklart att bli en stor omställning, men det är ju fint att det finns så bra hjälpmedel numera. Skönt också att du har så bra stöd. Skickar massor med tankar till dig!

 5. Okej, diabetes är inte kul. Du måste ju vrida och vända på mycket i livet nu så att du tar hand om dig på bästa sätt. Med det sagt;
  Du har överlevt så mycket hittills, du fixar detta också så klart! Jag är glad för din skull att du i det jobbiga har så fint stöd vid din sida. Du får nog kämpa men det kommer att fixa sig.
  All kärlek till dig❤️

 6. Förstår att det är ett tufft besked, men med rätt levnadssätt som att röra på sig mer och ändra matvanor så kan det bli mycket bättre. Skönt att du har ett bra amhörignät att luta sig mot när det känns tufft för dig ❤

 7. Men Gud vad hemskt gumman! Det låter inte alls kul med en sådan förändring 😔 kolla in olika grupper på Facebook med samma sjukdom så kommer det kännas mkt bättre. Jag gör det själv när jag haft tuff diagnos att kämpa med och det hjälper verkligen ♥️

Kommentera