Att ta kontroll

Den här helgen har in princip gått ut på att ta kontroll över blodsockret. Har märkt ganska snabbt vad som funkar att stoppa i sig och inte, för min del alltså.. Allt är så otroligt individuellt och ingenting är egentligen rätt eller fel. Potatis var absolut ingen höjdare för mig just nu iallafall, vilket är sjukt synd för det är en favorit. Märkte även snabbt vilken sjuk inverkan motion har.

Det har blivit en del promenader  i det vackra vädret och det har resulterat i bra värden. Trodde verkligen att jag var klar med läkarbesök en tid framöver nu, ack så fel jag hade. På onsdag ska jag till Danderyds sjukhus och vad jag ska göra där vet jag inte riktigt? Tror vi ska se över hur allt sett ut i helgen? På måndag nästa vecka så sla jag till en dietist och lära mig mer om kost, på tisdagen ska jag till vårdcentralen,onsdagen har jag tid på psykiatrin.

När ska jag få andas? Jag vet att detta är viktigt för min hälsa men det känns som att det är lite mycket på en och samma gång. Det lugnar nog ner sig snart hoppas jag. Var till affären idag och handlade en hel del bra saker. När jag kollade er i kundvagnen så tänkte jag för mig själv att mim vagn har nog aldrig sett så hälsosam ut😂 Mycket frukt och grönt. Dock så kom jag på att jag glömde att köpa grönsaksfond! Det behöver jag ju till en soppa jag ska testa på i veckan, tur att jag kan fixa det senare. Det vart även en wook panna. Vi älskar wook så nu kan vi äntligen laga det hemma.

Annars mår jag faktiskt rätt bra idag, lite seg som alltid och längtar tills det är dags för att sova😂
Imorgon ska jag städa och vika tvätt är det tänkt. Kanske äntligen hittar min förlovningsring då?

Hur har eran dag varit?

14 reaktioner till “Att ta kontroll”

  1. Det låter som ett väldigt späckat schema men det är väl så när man är i detta läge. Både jobbigt kan jag tro men skönt att vården finns. Skönt att du haft en bra dag! Här med men är lite trött 😴

  2. Förstår att det är jobbigt med alla läkarbesök men tänker att det väl är en begränsad period. Så snart diabetesen är inställd kommer det nog bli mindre besök. Håll ut, jag tror på att det snart blir lugnare.

  3. Men fina du, jag blir orolig när jag läser hos dig, du måste vara rädd om dig men det är banne mig lättare sagt än gjort eller hur. En stor kRAM till dig och jag hoppas att det vänder.

  4. Jag förstår att det känns som att det är mycket som sker just nu och bristen på återhämtning, att kunna ta in allt och smälta det, måste kosta på otroligt mycket om man redan var trött i själen innan.
    Jag tänker på dig och hoppas att du får en paus för återhämtning så snart som möjligt!

  5. Åh vad synd att du inte kan äta potatis, jag älskar också potatis det är något jag alltid har gjort. Hoppas du kan äta det i framtiden. Det är skönt med promenader i fint väder 🙂

  6. Förstår att det är mycket nu, men det kommer bli bra väldigt snart 🙂 Kost och motion är så viktigt och gör så mycket för oss alla Hoppas du hittar in i en bra rutin snabbt.

  7. Många sjukhusbesök, men de kommer gynna dig och ge dig många tips och råd på vägen 🙂 Visst är det härligt när sol och värme börjar komma så man kommer ut lite mer.

Kommentera