Jag blandade benzopiner och alkohol

Det här har jag velat skriva om länge, men inte kommit till skott. Sen ska det även nämnas att jag har skrivit om det för något år sedan, men det är värt att ta upp igen då det för mig är ett riktigt viktigt ämne.

Jag har under flera år ätit olika antidepressiva medeciner och olika Ångestdämpande preparat. Det har hjälpt en hel del samtidigt som de har förstört så otroligt mycket för mig. När jag blev sjukskriven för 6 år sedan pga min psykiska ohälsa så hade jag ett rejält sammanbrott, jag mådde så pass dåligt att jag vissa dagar inte ville leva. Jag såg inte ljuset i någonting överhuvudtaget och jag vågade knappt gå utanför dörren. Min läkare hade skrivit ut något som heter sobril till mig vilket var för min grova ångest. Det var sagt att jag skulle ta max 3 om dagen och i början följde jag direktiven till punkt och pricka, tabletterna underlättade en hel del för mig. Jag började sakta men säkert må bättre, jag vågade gå utanför dörren i korta stunder och njuta av solen. Men minsta lilla bakslag gjorde mig förtvivlad. Jag kunde få upp till 5 panikångest attacker om dagen. Anledningen? Ja det kunde vara så enkelt att Micke skulle ut med sina vänner och jag inte klarade av att följa med. Det såg jag som ett bakslag och vart helt förstörd.

Efter ett par veckor med den här medecinen så började jag känna att de inte hade någon effekt på mig. Istället för att prata med min läkare så ökade jag intaget av detta gift på eget bevåg. Jag började med att ta en extra och när det inte funkade så var jag uppe i 3 extra om dagen. Då gick jag istället runt som en zombie, kunde inte prata och ramlade ofta ihop på golvet, det hände att jag föll in i elementet samtidigt som jag as garvade och tyckte livet var helt jävla fantastiskt. Men såklart att det inte var fantastiskt.. Jag smög med det för Micke och tog alltid tabletterna på toaletten, tvär säker på att han inte hade en aning om detta. Men vet ni? Han hade koll på vad jag sysslade med men sa ingenting om det.

Det var så pass illa att jag blandade dessa benzopiner tillsammans med alkohol. Det var en sån skön känsla att slippa känna, slippa vara i nuet och bara vara i någon konstig jävla bubbla. Där ville jag leva för evigt.

Jag vet faktiskt inte vad som hände men en dag vaknade jag upp och kände ett jävlar anamma. Såg mig själv i spegeln och kände avsky för hur jag såg ut. Så siten och förstörd har jag ALDRIG varit i hela mitt liv. Klappade till mig själv på kinden och sa högt för mig själv ”I helvette heller, skärp dig för FAN”
Gick till medecin skåpet och tog alla medeciner och slängde dem i sopporna. Gick ut och hivade dem i soprummet. Ja jag vet att man ska lämna medeciner som man inte använder till apoteket. Men just där och då kunde jag inte ha dem hemma väntades på att jag skulle palla ta mig till apoteket, ville bara bli av med skiten. För det är vad det är, skit!

Sen började det riktiga helvetet. Trodde att det skulle bli lätt att vara sluta med sobril, men tro mig när jag säger att det är de vidrigaste jag varit med om. Eftersom jag slutade tvärt utan att min läkare ens fått notis om detta så struntade jag ju i att trappa ner det hela. Den första dagen gick det bra och jag var nöjd och stolt över mitt beslut. Dag 3 så började avtäningen från helvetet. Jag kallsvettades, skakade, kräktes och grät som ett litet barn. Det höll på så i 6 dagar innan det blev lättare. Hade ett möte med min läkare och berättade allt som jag sysslat med i 3 månaders tid. Vilken utskällning jag fick och den var jag faktiskt värd. Hon var upprörd över att jag inte sagt till att jag ökat och blandat med alkohol. Sen att jag hade slutat tvärt för det var livsfarligt. Så mycket har jag nog aldrig skämts i hela mitt liv.

Efter det så höll jag mig till benzofria medikament och gör det fortfarande. Jag vet att detta var en riktigt lång text och jag är glad att ni har läst. Samt så hoppas jag att ni förstår mitt budskap? Ta aldrig mer medeciner än läkaren rekommenderar och blanda för allt i världen inte med alkohol. Vill ni dricka? Skippa medecinen!!! Det förstör väldigt mycket för en, samt så är det livsfarligt. Vill inte att ni gör samma sak som jag för livet har mer att erbjuda än så. Känner mig fri utan den medecinen.

Mår du dåligt så var ärlig med din läkare, har du ingen läkare så rekommenderar jag att du skaffar en via psykiatrin. Det är bland det bästa jag har gjort i livet, det är ALDRIG fel att be om en hjälpande hand.

25 reaktioner till “Jag blandade benzopiner och alkohol”

 1. Usch tabletter kan vara lika farligt som de är bra, känner så igen mig. ”Missbrukade” också allt jag fick i hopp om att må bättre men det blev bara pannkaka såklart även om man kanske inte märkte det för stunden. Kram <3

 2. Tror det är bra och skiva om detta, det är aldrig bra och höja utan prata med läkare, men mår man inte bra tänker man inte i de banorna, och mixar själv, vilket kan vara livsfarligt. Men bra du vakna upp och i det läget är det inte aktuellt och lämna in till apoteket. Tycker du gjorde helt rätt!

 3. Så starkt av dig att berätta detta för oss.Kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur du mådde under den perioden.Skönt att du till slut vågade berätta detta för din läkare.

 4. Mitt älskade hjärtat denna text gör mig så berörd på alla sätt! Jag förstår mer nu även om du har berättat detta för mig så känner ja att nu vet jag verkligen vilket helvete du har haft , jag är så stolt över dig att du väl kunde sluta tillslut. Micke såg nog mer än vad du trodde det är de som är kärlek att han inte säger något för att han vet du skulle vakna upp till slut och det gjorde du! Jag är så sjukt stolt över dig så du anar inte! Älskar dig min fina ❤️❤️❤️

 5. Tabletter kan verkligen vara så farliga och dom förändrat personer. Vet att min bror åt något sånt stark ångerstdämpande ett tag och han blev så förändrad. Ditt budskap kommer verkligen fram

 6. Vad starkt att du delar med dig! Vad hemskt det måste varit men vad bra av dig att sluta även om du gjorde det för snabbt. Jag kan förstå dig, när man väl bestämt sig vill man bara sluta direkt.
  Nä alkohol och mediciner ska ju inte blandas…styrkekramar❣️

 7. Självmedicinering är nog väldigt lätt hänt när man mår så dåligt. Tror inte det var första gången läkaren stött på sådant. Starkt att du tog dig igenom abstinenstiden, jag har sett det själv på nära håll, då av ”vanliga” antidepp. De är starkare än man kanske tror.

 8. Döm dig inte för hårt då det gäller det här. Mår man dåligt gör man allt för att må bra, och ibland gör man inte de smartaste valen. Viktigt att prata med läkaren och viktigt att läkaren är lyhörd 🙂

 9. Vilket modigt inlägg! Här i stan så blandar många allt möjligt med benso och det är ärligt talat bland det hemskaste jag har sett. De blir så känslokalla att de kan utföra vidriga saker. Sorgligt ändå att tänka att folk behöver bedöva sig så pass.

 10. så bra utav dej att du vågar tala om det o berätta för andra
  ja tyvärr som idag när ja inte känner någon effekt utav min medicin vill ja bara häva i mej mer o ja skäms oxå lite då ja tog en för mycket idag
  man har inget o skylla på o skönt du kunde sluta heja dej <3 så stark du är

 11. Det lät inte bra o öka medicineringen själv . Det e inte bra alls har själv lagt av med medicin och då har det bara blivit kaos . Kram på dej och modigt att du berättade 💕

 12. Den här texten ger mig hopp. Jag har folk i min närhet som lever med destruktiva beteenden och som inte överhuvudtaget tar till sig när man försöker att nå fram till dem. Hoppas att de också kan komma till det där uppvaknandet och våga ta kampen för att komma tillbaka. Tack för att du delar med dig!

 13. Starkt att du delar din berättelse. Det är hemskt att må så dåligt att man behöver läkemedel. Det går inte att dölja saker man gör för sin partner. Av någon konstig anledning så ser de allt.

 14. Oj oj, tack för att du ville dela med dig av detta. Har inte varit i sin sits, men är den som ogärna blandar ens antibiotika med alkohol. Hur mår du idag?

 15. Vilken himla tur att det ändå gick så passa bra, kunde ju säkert slutat riktigt riktigt illa också låter jättefarligt. Så viktigt att skriva om och dela med sig av sina erfarenheter så att man kan hjälpa andra i liknande situationer.

 16. Men vilken obehaglig upplevelse och jobbigt att gå igenom en så tuff period. Så sant att man måste vara ärlig med sin läkare! Starkt av dig att dela med dig ❤️

 17. Fy så jobbigt, men jag förstår känslan av att vilja glömma och försvinna i en annan värld. Att ha ångest är tufft och gör så otroligt ont ❤
  Jag tycker du varit duktig ändå som slutade med medicineringen även om du kunde ha gjort det på ett litet annat sätt❤

Kommentera