Att alltid ha ont i fötterna

Detta inlägg är i samarbete med fotbutiken.se.

För några år sedan så var jag på en festival i Borlänge och på mig hade jag mina sprillans nya skor. Det jag inte tänkte på var att nya skor behöver oftast gås in och jag har redan lite problem med mina fötter. Under festivaler så går man väldigt mycket och det hela slutade med en enorm smärta i båda mina fötter och har haft större problem än innan sedan dess. Vet inte om det beror på att jag är plattfotad eller vad det kan vara? Jag har i ärlighetens namn aldrig kollat upp det, utan istället försökt välja mina skor med omsorg.
Smärtan brukar slå till när värmen kommer av någon anledning. Nu har jag faktiskt tänkt till lite och kikat runt en hel del inne hos fotbutiken där de har massor för dina fötter. Allt från sko inlägg till krämer för dina förhårdnader. Min tanke är att jag ska införskaffa sko inlägg till de skor jag redan har så det blir lättare för mig i sommar. Vill inte uppleva den smärtan en gång till. Det är svårt att förklara vad exakt det är som händer med mina fötter. Men bara jag går på asfalt så bultar det väldigt mycket, jag vill skrika rakt ut när jag sätter ner foten.  Ett år fick mina vänner bära mig på ryggen om vi skulle någonstans, det var både roande och oroande.

Men nu är det ju inte så att det finns en typ av inlägg till dina skor, det finns väldigt mycket olika inne hos fotbutiken . Allt från helsulor till idrottssulor.  Jag gillar att de har ett sådant brett utbud faktiskt. Nu har jag läst på lite och tror att det är helt vanliga sko inlägg jag behöver då det oftast gör ont i hela foten. Dessa passar att ha i sina vardagsskor likväl som i dina arbetsskor, de ska vara bekväma med en stöddämpning i hälen samt en lätt höjning under hålfoten för extra stöd. Sulan är i ett material som motverkar fotsvett, det kan behövas under sommaren 😉Jag tycker det låter hur bra som helst och tror de kommer göra sig bra i mina älskade favorit skor

Är helt säker på att detta kommer att underlätta en hel del för mig. Man vill ju inte känna smärta när man rör på sig, man vill ju känna sig fri 🙂Att jag aldrig tänkt på detta innan. Konstigt det där med smärta i fötterna egentligen, känner ni av någonting sådant? Använder ni olika typer av sko inlägg?

6 reaktioner till “Att alltid ha ont i fötterna”

  1. Fick ont i fötterna efter en levadavandring för dryga året. Är mycket bättre nu, men inte helt 🙂 Men visst var det jobbigt då det var som värst.

  2. Så jobbigt att du fått så ont. Tror många får mer ont av värme då fötterna har en tendens att svullna lite då. Hoppas du slipper ha ont mer!

  3. Det låter jobbigt med smärta i fötterna. Men visst är det så att inlägg är ett väldigt enkelt sätt att justera saker till det bättre. Hoppas att du får lite smärtlindring med inlägg. 🙂

Kommentera