Att vara gravid #1

Nu när jag och min sambo gått ut med graviditeten så kan jag äntligen skriva om den. Känslor och olika funderingar hade jag tänkt mig. Enligt det senaste ultraljudet så är vi i vecka 17, vilket gjorde mig lite besviken då barnmprskan räknat att jag igår skulle gått in i vecka 20. De räknar ju på ett helt annat vis än hur jag tänker. Jag är alltså i 17+2 enligt doktorn som kollade hur vår lilla krabat i magen mår. Dock fick vi en ny tid för ett nytt ultraljud då han inte kunde se ordentligt då vi som sagt bara är i vecka 17. Vi har fått special ultraljud då jag är diabetiker. Apropå diabetes så är det inte graviditeten som gjort att jag fått det, enligt proverna hade jag det innan vi plussade.

När plussade vi då? Den 4e januari klockan 6 på morgonen 😉 Det var under stormen alfrida och vi fick bo på hotell för vi va utan el i ett par dagar. Mina känslor när vi plussade var helt ärligt inga speciella, det var mer ”Jaha ja nu ska vi bli föräldrar”. Fast inte på ett negativt vis, självklart jag lycklig och det är jag fortfarande. De som känner mig väldigt väl vet att detta har varit något jag längtat efter länge, Micke också för den delen.

Givetvis är detta otroligt skrämmande också då det är en stor omställning. Jag är vettskrämd samtidigt som jag är riktigt peppad. Känslorna far genom kroppen.. Kommer jag klara av det här? Kommer jag bli den mamman jag drömmer om att bli.

Jag kommer skriva om graviditeten en del här på mina sociala medier❤️Spännande va?

21 reaktioner till “Att vara gravid #1”

  1. Stort stort grattis till er! så himla härligt. Har en vän som också är i vecka 17 enligt ultraljud men både hon själv och hennes barnmorska trodde då också v20 som nu då. Haha sjukt att det är samma ändå 😂❤️

  2. Stort grattis (tycker jag skriver det i många bloggar just idag 😂)
    Du kommer bli en fantastisk mamma ska du se och det kommer bli riktigt kul att följa dig ❤

  3. Inte för att vara sån men du är faktiskt i vecka 18. 17+2 är att du gått sjutton fulla veckor och två dagar. 🙂 Men stort grattis och så roligt att få läsa mer om graviditeten. 🙂

  4. Grattis till er båda. Då måste ni ju döpa bebisen till Alfrida i alla fall i mellan namn om det blir den dotter. Sånt är kul tycker jag med namn som hänvisar till något.

  5. Grattis fina ❤ Jag tror de är vanligt att man blir bakflyttade på UL. Det blev jag med, även om jag ändå tror att dom hade lite fel ändå haha. För enligt vårat UL så skulle jag ha blivit gravid midsommar förra året men jag plussade på midsommar.

Kommentera