Gravid vecka 20(19+0)

Idag så går jag in i vecka 20 (19.0) och jag tänkte dela med mig lite av bebis status och min egen. Samt berätta saker från det senaste ultraljudet jag inte gått ut med ännu.

Bebis status: Ja jag tänkte först och främst berätta att vi väntar en liten pojke. Tänkte hålla på det ett bra tag men jag kan inte hålla mig längre. Just nu är han lika stor som en kronärtskocka och väger 240 gram, han är ca 15.3 cm lång. Han har hunnit få ögonfransar och eventuellt lite hår på huvudet. Svettkötlarna är färdigutvecklade men används inte förens han är i min famn. Det är så att vår bebis har en missbildning på sin navelsträng och saknar en artär. Det ska vara två artärer och en ven. Detta kan resultera i att han blir lite mindre. Det verkar dock som allt är bra med den lilla och att han följer kurvan och växer som han ska. Doktorn sa att oftast när man hittar ett fel på barnet så är det oftast fler. Men nu har han bara det här felet och doktorn var säker på att ingenting var fel. Men för att vara på den säkra sidan så har vi gjort ett Nipt test, det betyder att man lämnar ett blodprov där de kan se om det är något kromosom fel. Jag valde att lämna blodprov då ett fostervatten prov kan resultera i ett missfall och det finns inte på kartan. Har jättesvårt tro att det är något fel på vår lilla grabb, givetvis finns det en viss oro men jag har en bra magkänsla.

Min status: Ja vad är min status? Är otroligt trött om kvällarna och går och lägger mig så tidigt som möjligt. Illamåendet verkar ha gått över och det är jag riktigt tacksam för. Vissa dagar har jag inte fått behålla mat eller vatten överhuvudtaget. Sen verkar det som att min foglossning har lagt sig också, alla gravida har det men alla känner inte av det. Har inte lika ont som jag haft tidigare och det är ett plus. Sen är jag extremt hormonell kan bli arg och ledsen för det minsta lilla, men vet ni? Allt detta hör ju till en graviditeten och jag är så tacksam för varje symptom. För då vet jag att han mår bra där inne.

Det finns inget mer jag längtar efter än att få ha min bebis i mina armar.

20 reaktioner till “Gravid vecka 20(19+0)”

 1. Man vill ju berätta allt för hela världen då man är gravid. Vad skönt att de inte hittade mer som inte var bra och att du blir lite extra kontrollerad

 2. Älskade barn det kommer gå bra👍🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Alla finns runt dig. Njut av din graviditet. Finns ju inget mer underbart än att gå och vänta på detta nya lilla liv🙏🏻💖🙏🏻💖😘

 3. Kommer han att växa ikapp sedan när han inte är beroende av att få näring via navelsträngen eller kommer han att förbli lite mindre (vad säger prognosen?)

  1. Jag vet inte vad prognosen säger förens jag fått provsvaren. Han följer växt kurvan än så länge och det är de som räknas just nu. Han verkar må bra

 4. Skönt om du slipper illamåendet! Jag själv mådde illa varje dag med min tredje och det var verkligen inte roligt! Hoppas verkligen att allt kommer gå bra 🙂 Ta hand om dig!

 5. Våran minsta saknade en ärtär, hon följde kurvan & växte på bra. Inga fel på henne. Så det där är faktiskt inget att haka upp sej på, sa dom till mej 😊 👍🏼 Klart man är orolig som mamma & den som bär på barnet, men det ska man inte vara. Bara njuta! 😁

  Mvh en gammal vän

 6. Så klart att du vill berätta allt du kan om den lilla krabaten! Minns att när jag var gravid så hade hade jag en vilja att hålla en del saker för mig själv men samtidigt var jag så glad att liksom bubblade över och ville berätta allt för hela världen.

  Förstår om du har varit orolig (tänker på inlägget som hette något i stil med ”oroar mig för allt”), du är en fighter så det är säkert din bebis också!

 7. Åh vad kul med en liten kille 😍 skönt att allt går framåt och håller tummarna att de inte är något på testet du tog ❤ Förstår att du längtar efter honom nu ❤

 8. Skönt att illamåendet gett med sig. Jag mådde inte alls illa något med killarna men med tösen var det lite tjurigt i början på morgonen men med gott the och vila i soffan gick et bättre att starta dagen.

Kommentera