Kan inte hålla en växt levande

Någonting jag verkligen önskar att jag hade är så kallade gröna fingrar. Jag älskar allt som har med blomster och trädgård att göra. När jag var yngre så höll jag alltid mamma sällskap när hon fixade ute på tomten på våren / sommaren.
Men jag kan inte hålla en växt levande. Vi försökte när vi bodde i lägenheten och jag minns ett tillfälle då Micke och jag satt i soffan och kollade på film. Jag slängde ett öga på blomman vi hade i fönstret och såg att den var död. ”Micke jag tror att våran blomma är död” han tittade på den en snabbis och svarade mig att ja jag såg att den hängde lite. Jag undrade varför han inte tagit hand om den då. ”Men den är ju fortfarande lila michaela” Nej den var inte lila fotfarande då det var ljuset i från vår lampa som lös lila. ”Micke den är stendöd ju” Då hade vi haft blomman i en vecka ungefär. Bra jobbat av oss känner jag 🤣

Men jag uppskattar verkligen att bo som vi gör då det växer otroligt mycket vilda blommor runtomkring. Allt från vitsippor till guldvivor och pärlhyasinter jag kan sitta och kolla på dem i flera timmar. Låter lite galet kanske men jag är lite som tjuren färdinan fast jag luktar inte så mkt på blommorna. 😉

Men om jag kanske ska ge mig på att plantera lite utanför vårt lilla hus i år? Jag har ju en fantastisk granne som kan hjälpa mig om allt går åt pipan. Man måste ju våga chansa för att vinna känner jag.

Gillar ni blomster och har gröna fingrar?

7 reaktioner till “Kan inte hålla en växt levande”

  1. Åh haha gud vad jag känner igen mig själv id et där! Jag tar död på alla blommor så nu finns enbart plastblommor här hemma. 1 vecka är ju ändå bra gjort 😉

  2. Åh gud, alla mina växter jag haft har dött för jag glömt vattna dem 😂 minns jag köpte en ananas planta på Ikea ocj var så glad då jag älskar ananaser.. två veckor sen var den helt rutten 🙈 men hoppas som du att bli bättre på det för det är så härligt & flyttar själv snart till hus 😊

  3. Jag har alltid varit så stolt att mina DÅ 6 orkidéer var riktigt fina och andra växter också men nu klarar jag inte av det längre :/ hmm pratar nog inte tillräckligt med dom :/

  4. Jag har alltid älskat att fixa och dona i trädgården, men orken har tagit slut, däremot kommer jag troligtvis fortsätta gå hemma nu och då kanske jag orkar fixa lite igen ❤

  5. Du är inte ensam jag har inte heller gröna fingrar, brukar glömma vattna mina blommor rätt ofta :S Ibland önskar jag också att jag hade gröna fingrar 🙂

Kommentera