Varför gör man inte mer!

De senaste dagarna så har jag funderat över det här med internet, fördomar och alla dess elakheter som cirkulerat. Jag ser det överallt och om det påverkar någon jag känner väl så väljer jag att ta ton, egentligen kanske det vore bra att ta ton oavsett? Varför gör man inte det egentligen? Kanske för att man känner att det inte är ens egen fight men när det kommer till en nära vän så är det det på något vis.

Personer som inte känner varandra eller aldrig riktigt pratat med varandra sitter och kallar varandra fula saker, kränker och knäcker varandra anledningen är det ingen som vet. Jag reagerade på någonting som jag inte kan släppa. En kvinna i 30 års åldern som har det ordnat för sig, har en dotter och ett välbetalt arbete sitter bakom sin skärm och kallar en annan gravid kvinna för ful, blåst, psykopat och en hel del andra oroväckande saker. Det som slog mig då var att hur är hon som förebild för sitt barn? Om det kommer så fula ord hur hennes mun under hennes tak så tror jag att det är stor risk att barnen tar efter. Det gäller inte bara personen jag har i åtanke utan alla föräldrar.

Tänker förmodligen i dessa banor för att jag själv ska bli mamma, och jag vill inte att mitt barn ska tro att det är okej att trycka ner någon annan.
För det är precis det som pågår i mångas uppväxt, eller så blir de nedtryckta själva. Ingenting av det är okej.

Vi måste försöka lyfta varandra istället för att sänka varandra. Jag personligen måste bli bättre på att säga ifrån om jag ser något jag tycker är fel, även om det inte är en vän eller bekant till mig.

Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad, antar att de som trycker ner andra och är fula I munnen vill bli behandlade så då? Självklart är det något jag aldrig skulle göra men jag undrar ibland.

Det som tar hårdast är ignorans och trevlighet.

Vad tycker ni ska vi ta den här fighten tillsammans?

9 reaktioner till “Varför gör man inte mer!”

 1. Innan jag kommenterar det här inlägget vill jag bara skriva att jag läste ditt förra och är så glad över att proverna inte visade något oroväckande! Har undrat hur det gått.. Och JA! Klart vi ska ta fighten tillsammans! Diskussioner och annat hör ju till, men ibland blir man så bestört över hur folk uttrycker sig och börjar smutskasta istället för att diskutera.

 2. Många är det som visar sina fula trynen när de kan gömma sig bakom en datorskärm. Helt otroligt hur illa vuxna människor kan bete sig. Och ja, det är oroväckande att så många av dessa är föräldrar och förebilder för barn. Man undrar ju vad dessa stackars barn får lära sig hemma..?
  Jag försöker att säga ifrån när jag ser sånt. Blev själv totalt ignorerad när jag blev påhoppad förut, den FB-vännen som lät detta pågå är inte på min vänslista längre om man säger så. Det är inte så svårt att säga stopp. Enligt mig är tystnaden ett godkännande i mitt fall..

 3. Usch så vidrigt beteende att sitta och skriva saker bakom en skärm! Håller helt med dig i detta inlägg! Vi borde höja varandra istället, peppa och sprida kärlek!

 4. Usch hatar näthat och mobbning i överlag . Även ute på krogen igår fick jag ett dunkslag i ryggen och blev helt tagen . Aldrig varit med ombudet mina år ute. – enligt tjejen ville hon bara hälsa 😂 förstår mig inte på människor, gjorde ont .

 5. Det är skrämmande hur människor beter sig mot andra. Vad många inte tänker på, är att barn gör inte som man säger till dom, utan gör som man det själv gör. Så att om man har barn i närheten av sig så ska man tänka sig för hur man beter sig.

 6. Men va? Vad läste jag nu!?
  Hur kan vuxna människor bete sig så ens mot varandra? Sen säger man till barnen att man inte ska mobbas etc, så pinsamt av den människan att göra så. Om den dessutom gör det i sitt eget namn så tänker jag att konsekvenstänket måste vara satt ur spel helt, det är ju så lätt att googla ett namn liksom om man t.ex är en framtida arbetsgivare.
  Om alla sade ifrån när de tyckte att någon agerar fel så skulle världen vara en betydligt tryggare och trevligare plats tror jag.

Kommentera