Gravid vecka 21 (20+0)

Hej på er.

Idag så går jag in i vecka 21 och tänkte uppdatera er lite om bebis status och min egen. Jag är tacksam att ni vill följa min graviditet, men lova att säg till om det blir alldeles för mycket bebis prat här inne 😉

Bebis status : Grabben är lika stor som ett granatäpple och väger 300 gram, han har växt till sig och är nu 16.4 / 25.6 cm. Nu är även alla organ bildade men det kommer att ta många veckor innan de har mognat och börjat fungera.  Levern och mjälten har producerat alla blodceller men nu har även benmärgen börjat bidra till produktionen. Äntligen så kan bebis höra och känna beröring, om jag drar min hand på magen så kan jag få en liten buff tillbaks.

Min status: Jag är mycket piggare nu än vad jag har varit de senaste veckorna. Sover hela nätter utan att jag vaknar av illamående. Har könnt fladder och lite buffar I magen och det är så mysigt. Min oro kring att grabben inte mår bra har släppt då vi fick provsvaren I fredags, allt ser bra ut hörrni. Börjar få svårt att ha mina vanliga kläder på mig då magen växer i en rasande fart. Kanske ska köpa mamma kläder? Vi får se💙

15 reaktioner till “Gravid vecka 21 (20+0)”

  1. Så mysigt! Minns känslan när man började komma över illamåendet och började få lite sparkar och sånt istället 😛 Första tiden kan ju vara lite jobbig. Skönt att allt såg bra ut på proverna <3

  2. haha, jag har börjat använda gravibyxor redan i vecka 6-7 i varje graviditet. Mest för att jag bara inte klara av någon form av tryck på magen.

  3. Så himla intressant med graviditet ju, hur ett barn växer, när organ bildas, alltså allt är så himla intressant och så roligt såklart ! 🙂

Kommentera