Gravid vecka 22 (21+0)

Nu har vi gått in i en ny gravidvecka och det känns så himla overkligt att det växer ett liv inom mig. Men jag är så oerhört tacksam och lycklig och det har funnits stunder då jag trott att han inte har velat stanna kvar hos oss. Men han verkar må riktigt bra och det är det som är huvudsaken.

Bebis status : Han är nu lika stor som en papaya och väger 360 gram, han har vuxit så pass mycket under veckan att han är 26,7 cm lång. Njurarna är nu tillräckligt utvecklade för att kunna ta över produktionen av fostervatten som moderkakan tidigare tog hand om. Njurarna klarar också av att ta hand om en del avfallsprodukter, men det mesta går genom moderkakan till mitt reningssystem. Han har en egen dygnsrytm nu och sover mest när jag rör på mig, när jag försöker vila ja då rullar han runt som värst där inne. Han är redan en trouble maker😉

Min status: Ja hur har veckan varit egentligen? Enligt appen så ska jag må bättre nu och inte må så illa. Men det är högst individuellt för jag mådde så pass illa häromdagen att jag faktiskt kräktes i bilen🤣 Förhoppningsvis kommer det aldrig hända igen. Känner av hur grabben rör sig där inne och det är verkligen super mysigt och häftigt på samma gång. Magen växer och växer på I sin takt. Har varit extremt trött de senaste dagarna, fick rådet att vila så mycket som möjligt så när andan faller på så tillåter jag mig själv att somna en stund på dagen. Har även läst att det är bra med någon form av träning från och med denna veckan, ja det är ju alltid bra. Men det är viktigt att stärka upp musklerna då jag inte får en super svår förlossning. Någon som har tips på bra övningar jag kan göra hemma? Är squats bra? Har inte tillgång till gym eller så då vi bor tokigt till❤️

16 reaktioner till “Gravid vecka 22 (21+0)”

 1. Åh vad kul att du går in i en ny veka skönt att du inte mår så där jätte illa längre skönt att den lille växer och att du känner han<3 ska bli kul att följa din graviditet

 2. Det gör en verkligen lycklig ända in i själen att få läsa om den lille, gud vilket mirakel! Är så sjukt glad för eran skull ska du veta 🙂 <3

 3. Ja det är ju väldigt olika, jag mådde inte illa alls, men vet flera som mått väldigt illa, vissa hela graviditeten, så det är så olika, men i regel brukar det ju avta runt där runt vecka 24 har jag för mig

 4. Egentligen kan du göra det mesta utan magträning och hopp, byt också till lägre vikter om du använder det.
  Simning kan vara skönt, för man känner sig så mycket lättare då.
  Om man ligger på rygg och höjer upp benen till böjda ben, sen trycker du ner svanken mot golvet så hjälper det rygg. Du kan göra samma sak med rygg mot en vägg. Tryck svanken mot väggen se till atr alla kotor är mot väggen.
  Du kan också stå på alla fyra och svanka, rulla upp ryggen och sen svanka igen.
  Mår du illa vila och gör det du orkar med tanke på tröttheten.
  Att gå ut och gå i den takt du orkar är jättebra också.
  Yoga finns för gravida.
  Kanske kan Hanna tippsa om pilates övningar också om hon inte redan gjort det 🙂
  För bäckenbotten: Spänn musklerna kring ändtarmen, slidan och urinröret i ungefär 2 sekunder, vila sen 2 sekunder. Upprepa detta 10 gånger. Övningen kan du göra i sittande, liggande eller stående ställning. 
  Hoppas något hjälper.

 5. Tänk vad våra kroppar är så fantastiska va? Bra att du passar på och vilar när du behöver. Hoppas även att illamåendet försvinner snart 🙂

 6. Så roligt med en liten son. Det hade jag nog missat att ni visste om. Har ni hittat på något namn till honom?

  Vila dig när kroppen säger vila. du behöver ladda dina batterier för er båda

 7. Vad roligt att få läsa om din graviditet. Mindre roligt dock att du kräktes i bilen. Hoppas att du slipper göra det igen. Du har fått bra tips ovan och jag vill lägga till att du visst kan träna mage. Dock inte genom övningar i flexion, det vill säga situpsliknande övningar. Om du vill kan jag tipsa i min blogg med bilder. Det är enklare än i text så här. Squats är okej.

 8. Visst är det underbart och fint att vara gravid. Jag kan ibland sakna just den biten, den där känslan av förundran och längtan. 🙂

Kommentera