Utvecklingssamtal med mig själv ~ Vad vill jag ägna mer fokus på?

Jag tänkte dra igång veckans utvecklingssamtal med mig själv. Ni vet ju att jag älskar dessa inlägg men dem börjar lida mot sitt slut. Nästa vecka blir det sista inlägget för den här gången. Känner jag mig själv rätt så drar jag igång det igen om ett par månader. Antingen i början av augusti eller i november. Vi får helt enkelt se vad jag känner för. Men det är helt klart lite bitterljuvt att det snart är slut. Jag hoppas verkligen ni har uppskattat dessa inlägg lika mycket som jag, och att ni kanske till och med har ett och annat utvecklingssamtal med er själva ibland?
Dagens ämne är :

Vad vill jag ägna mer fokus på?

Jag har under en längre tid lagt fokus på helt fel saker. En sak är att jag alltid går runt och undrar vad folk tycker och tänker om mig, speciellt nu när jag är gravid. Har släktingar som jag vet genuint inte är glada för min skull. Men idag skog det mig att det är ju faktiskt deras problem och inte mitt. Vad andra tycker och tänker har inte jag med att göra. Så mitt fokus behöver gå vidare därifrån och tänka på allt positivt omkring mig, vilket är otroligt mycket. Jag väntar mitt första barn, jag bor mitt i naturen och det skänker mig mycket harmoni. Har tak över huvudet och mat på bordet varje dag, jag är genuint lycklig just nu. Mitt fokus behöver ligga på just det, att jag mår bra och att jag vill fortsätta må bra. Behöver lägga fokus på att stärka upp min kropp inför förlossningen som komma skall, vill ju att allt ska gå så bra som möjligt. Där ska jag lägga fokus och på det jag nämnde innan, inte på vad andra tycker om mig.

Såhär svarade jag för ett par månader sedan.
Jag är en såndär person som lägger för mycket fokus på andra personer och deras åsikter. Hinner knappt med mig själv. Så jag vill ägna mer fokus på mig själv. Jag brukar alltid säga till någon som har det svårt att ”Du är den viktigaste personen i ditt liv, fokus ska ligga på dig och dina känslor”. Jag har dock svårt att leva efter det själv. Mitt fokus vill jag ägna åt mig själv och det som får mig att må bra från och med nu. Hur ska jag annars komma på banan igen så att säga? Självklart menar jag inte att jag kommer strunta i om någon behöver prata, det ligger i min natur att lyssna och försöka hjälpa. Men jag kommer först!Vad vill du ägna mer fokus på?

21 reaktioner till “Utvecklingssamtal med mig själv ~ Vad vill jag ägna mer fokus på?”

 1. Tycker att dessa inlägg är så sjukt smarta att göra, hur kom du på dom? Underbara saker du vill ägna mer fokus på! jag vill ägna mer fokus på mig och sambon i sommar 🙂

 2. Har inte följt dig innan så grattis till fösta barnet!
  Tycker de låter väldigt vettigt att ha fokus på sig själv, speciellt om du nu är gravid.

  De viktigast är att du mår bra, att du har mat och tak över huvudet, och plats för bebis. Sedan behövs ingen annan så länge du mår bra och klarar dig! ❤️

 3. Jag har skrivit det förut, men jag tycker verkligen att de här utvecklingssamtalen du uppmanar till är klockrena. Har aldrig någonsin tänkt på det på det sättet men nu är jag så peppad på att börja ha det med mig själv. Tack för inspirationen, ärligheten och för att du hjälper mig att växa som människa ❤️

 4. Klokt tänkt! Tråkigt med avundssjuka eller vad det nu kan vara med de som inte är glada för dig. Jag har också fått lära mig med åren att mer och mer strunta i vad andra tycker, men det är inte helt lätt. Men med åldern tränar man sig mer och mer. Grattis till bebben i magen!

 5. jag grubblade för mycket under graviditeten och det såhär i efterhand insåg jag att det förstörde det hela lite, jag nojade och grubblade på för mycket, så det är bra att du inser det, och man får försöka njuta av det mer, det önskade jag att jag gjort

 6. Så himla tråkigt att dem inte kan vara glad åt dig! Det är ett av det vidrigaste jag vet.. när människor inte kan glädjas åt ens skull 😔

 7. Som du skriver ska du alltid tänka på allt positivt runt om dig, det är helt rätt. Man ska fokusera på sig själv. Jag vill ägna mer fokus på att acceptera den jag själv är och inte döma mig själv.

 8. Försök och tänk så här ”vem äger problemet som dom har? Du eller som?” Det har hjälp mig väldigt mycket. Jag bryr mig inte alls vad andra tycker och tänker om mig. Spännande att du håller utvecklingssamtal med dig själv 🙂

 9. Har samma problem, bryr mig allt för mycket om vad andra tror och tycker om mig tyvärr. Måste sluta med det men så svårt tyvärr!

 10. Vad roligt att du använder ett uttryck som jag faktiskt inte hört någon annan använda tidigare. Jag brukar tänka precis likadant: ”vad andra tycker och tänker om mig har inte med mig att göra” och det är så sant.
  Det är lätt att fokusera på vad andra tycker och tänker. Så konstigt att det kan spela så stor roll. Huvudsaken är ju att familj och vänner tycker om en. Men trist att läsa att du har släktingar som inte är glad för din skull. Hur kan kan tänka så egentligen???

 11. Låter ändå som att du har en bra grund att stå på just nu. Jag skulle vilja ägna mer fokus åt vad jag vill och tycker istället för alla andra.

 12. Vad är det för släktingar som inte gläds med dig och er lilla bebis i magen? Lägg din fokus på dig, bebisen och din käresta och skit i alla andra som inte ger dig något tillbaka.

 13. Jag känner så väl igen att bry sig mer om vad folk tycker om en än allt annat! Jag har varit besatt av att alla ska gilla mig, även de som inte jag själv gillar.. har folk blivit mycket bättte!

 14. Jag var faktiskt också sådan förr att jag la alldeles för mycket energi på andras åsikter om mig. Sen stannade jag liksom upp och tänkte; Vem lever jag för? Jo, för min egna skull inte för alla andras. Sen dess har allt liksom rullat på mycket lättare 🙂 Riktigt smart med utvecklingssamtal med sig själv, det ska jag också göra fast mer privat för min egna skull!

 15. Det e ju rött naturligt att man blir ledsen för att inte andra e glada e för din skull , jag e det ialf o jag hoppas allt kommer att gå bra 💕

Kommentera