Lycklig på riktigt

Jag var så oerhört glad när jag åkte hem från Danderyds sjukhus igår, jag nästan studsade fram. När jag kom in för att träffa diabetes teamet så började dom med att berömma mig för mitt HBA1C var så otroligt lågt, de såg över mina värden som jag skriver ner varje dag och de var riktigt nöjda. När jag berättade att det vsr längesen jag mådde såhär bra så vart de glada för min skull. Vi diskuterade lite och de berättade och gjorde mig förberedd på att om några veckor så kanske värderna stiger och då ska vi höja insulinet. Det kan ju gå lite upp och ner under graviditeten, men de nämnde även att de finns chans till att jag kan slippa sprutorna efter förlossningen.

Sen knatade jag in till barnmorskan och pratade lite. Även hon gjorde mig riktigt glad när hon sa att det är som att se en helt annan kvinna idag än vad det vsr första gången vi träffades. Att jag verkar både gladare och piggare, ja hon sa slankare också iom att jag gått ner 6 kg sedan jag fick diabetes. Vilket faktiskt är en positiv sak då jag låg i riskzonen att få diagnosen fetma. Hade riktigt högt bmi när jag plussade och helt ärligt så mådde jag inte bra i kroppen. Som min barnmorska sa ”Det var nog tur att du fick diabetes så du kunde få medecinering och ordna upp kosten. För nu syns det att du är lycklig på riktigt”

Och jag känner att hon har så rätt. Ingen gillar att va sjuk och ha olika diagnoser, men när man får bukt på det så känner man att man kan leva med det, eller ja jag gör iallafall. Efter denna lilla pratstund så fick jag både järntabletter och moderskaps intyg, kändes så bra att ha intyget i handen.

Tänk.. Jag ska bli mamma.

11 reaktioner till “Lycklig på riktigt”

 1. Vilken skön känsla när det mesta känns bra med positiva ord från läkarna. Pratstunder med någon som lyssnar och förstår kan göra underverk. Ha en bra och positiv onsdag

 2. Så glad över att det går så bra för dig, du borde vara stolt! Underbart när man känner så. Du kommer bli den bästa mamman ❤

 3. Men åh! Vilket härligt inlägg, man blev verkligen glad själv och glad för din skull 😀 Härligt!! Tänk att du ska bli mamma, så underbart <3

 4. Så härligt med mycket positivt ! Så skönt ! Man blir ju så glad ! Det är verkligen det bästa som finns att bli mamma !!

 5. Kan tänka mig att du känner dig glad för det gick så bra. Jag håller tummarna för dig att du slipper sprutorna snart.
  Att bli mamma är en underbar känsla.

 6. Underbart! Om du visste hur glad jag blev av att läsa det här inlägget, fantastiskt!
  Diabetesen har inte en chans mot dig❤️❤️❤️

 7. Så härligt att du känner dig piggare och gladare nu. Skönt att dom berömde dig för att du har bra sockervärden. Det är ju bra att dom sätter in såna möten 🙂 visst är det en häftig känsla att känna att man ska bli mamma

 8. Va skönt att det var positivt besked från läkarna. Det blir man alltid nervös över kan jag tänka mig. Fint att du känner dig gladare

 9. Jag blir riktigt själaglad när jag läser det här inlägget. Varenda del utav mig pirrar till och jag ler stort här framför skärmen. Tänk vilken fin resa du inlett åt dig själv och att mödan du lagt ner gett resultat. Heja dig! ❤️

 10. Men vad bra att ditt långtidsblodsocker ligger så lågt och bra. Glad för din skull! Så härligt att läsa att du känner dig så lycklig. Jag blir verkligen glad av att läsa det här inlägget. Underbart!

Kommentera