Gravid vecka 23 (22+0)

Nu har vi gått in i en ny gravidvecka och vi är nu i vecka 23 (22+0),  jag blir bara mer och mer tacksam för var dag som går. Jag är så nyfiken på vem vår lille pojke är, vem är han mest lik?, vem kommer han brås mest på? Det känns inte lika långt kvar till september som det gjorde i början av graviditeten, då tyckte jag att allt gick så långsamt. Nu går det lite för fort kan jag tycka 😉 Eller inte för fort men det går i en helt annan takt.

Bebis status : Han är nu lika stor som en grapefrukt och väger 430 gram, han har hunnit bli 27,8 cm lång. Så sedan förra veckan har han vuxit med ca 2 cm och det är inte illa tycker jag. Smaklökarna på tungan har nu utvecklas lik som hans sinnen. Han har börjat svälja fostervatten och sätta händerna på sin egen kropp. Under den här veckan så bildas hans pigment och bukspottkörteln. Bukspottkörteln producerar hormoner och Insulin vilket behövs för att ta hand om socker. Huden är fortfarande tunn och genomskinlig för hans fettlager hinner inte fyllas på då han växer så snabbt. Men snart så kommer fettdepåerna ikapp och han kommer bli fylligare och lägga på sig vikt. Det finns en stor chans att bebis skulle överleva en eventuell tidig förlossning från och med den här veckan. Men risken är att det skulle medföra komplikationer, så han får minsann ligga kvar där inne och jäsa till sig.

Min status: Alltså den här veckan har verkligen varit kaos i mitt mående. Hormonerna flyger hej vilt och gör mig galen 🤣 Jag har skällt ut Micke efter noter för han inte läst en bok han köpte för 6 månader sedan??! 🤣 Tårarna har sprutat för jag tappat jordnötter på golvet och vi har fått 3n liten myr invasion som vi får varje år vid den här tiden. Har haft mycket funderingar på hur jag kommer bli som mamma.. Kommer jag överhuvudtaget fixa det här? Jag har hunnit med att kräkas en del också, trodde faktiskt den biten var över nu. Blir så varm och glad i hela kroppen när jag känner av den lille där inne i magen. Längtar verkligen tills det känns utanpå kroppen så Micke också får känna.. Han längtar nog lika mycket som jag till det.

Övrigt: I torsdags så fick jag ett mail om att våran vagn äntligen är påväg hem. Den har skickats från Polen så det tar nog sin lilla tid. Mellan 3 till 8 vardagar stod det. Känns så himla spännande tycker jag och det hela kommer nog kännas mer verkligt när vi satt ihop den.

5 reaktioner till “Gravid vecka 23 (22+0)”

  1. Åh spännande veckor nu ni har framför er! Och vad skönt att vagnen är på väg! Skönt att ha den klar innan bebis kommer

  2. Ett graviditets humör är inte att leka med hehe 😂 vad kul att du går in i en nuy vecka och att vagnen är på väg hoppas du får en bra avslutning på veckan ❤️❤️

  3. Så häftigt det du hår igenom nu. Tänk det är faktiskt en liten människa därinne helt galet egentligen att vår kropp kan husera ännu ett liv än vårt eget..

  4. Haha, jag var lika ”knäpp” under mina graviditeter. Kunde sitta och storgråta till reklam som gick på tv även fast det inte ens var sorgligt alls. Och att bli förbannad för att någon andades för högt var inte heller ovanligt 😛 Ska bli så spännande att få följa dig dessa veckor som är kvar nu!

  5. Vad roligt att få se en helbild på dig och fina magen! Vecka 23 redan, tycker det går så fort. Hehe, humöret man har som gravid alltså… Det är klart du kommer fixa det! Det blir såklart en omställning men man växer in i det. Jag tror på dig! Kram

Kommentera