Gravid lista❤️

1. Vilken vecka är du i nu?
Jag är i vecka 23 (22+2)

2. När är du beräknad?
Den 15e september

3. När fick du reda på att du var gravid?
Den 4e januari klockan 6 på morgonen 🙂

4. När och hur berättade du för din partner att du var gravid?

Vi hade på känn att jag var gravid, eller ja jag hade det iallafall. Under stormen alfrida så var vi utan el i ett par dagar så vi tog in på ett hotell. På morgonen innan Micke skulle åka till jobbet så väckte han mig och jag gick in på toaletten och tog testet . Den visade snabbt att jag var gravid i vecka 3+ Så jag gav Micke testet och sa ”Vi ska bli föräldrar”. Vi pussades och kramades och sen åkte han till jobbet, förmodligen ganska omtumlad ❤️

5. Hur gamla var du och din partner och hur länge hade ni varit tillsammans?

Vi var och är fortfarande 31 och 32, vi båda blir 1 år äldre i år. Vi har varit tillsammans i 6 år ungefär.

6. Mådde du mycket illa i början?
Nej det kom faktiskt i vecka 13 och har kommit och gått sedan dess. Vissa dagar är riktigt jobbiga medans andra är perfekta ❤️

7. Är du känslig?
Det är jag absolut.. Kan börja gråta för minsta lilla, men det är också från dag till dag. Speciellt händelse till händelse

8. När kände du bebisens första sparkar?
Jag känner bara fladder än så länge men vi är ju ändå relativt tidigt in i graviditeten. Sen är det ju ofta från person till person såklart. Men enligt min barnmorska så kommer det om ett par veckor. Kan känna små buffar ibland också.

9. Är du orolig?
Ja för en hel del faktiskt. Men det är nog alla gravida kvinnor kan jag tänka mig

10. Har du fått bristningar?
Jag hade en del sedan innan då jag gick upp hastigt i vikt för några år sedan. Vad jag kan se så har det inte tillkommit några nya. Skulle det göra det så är det inget jag kommer att bry mig om

11. Hur många ultraljud har du gjort?
Då jag hade små blödningar i början av graviditeten så blev det några rätt så tidigt. Vi är uppe i sex stycken ultraljud då jag är diabetiker också så de har extra koll. Sen kommer det bli ett till den 28e maj samt tillväxt ultraljud I vecka 30 tror jag.

12. Vet du vad det blir för kön?
Ja det blir en liten pojke

13. Hur vill du att förlossningen ska se ut?
Helt ärligt så vet jag inte, har inte riktigt vågat tänka så långt. Kan svara på det i ett separat inlägg någon gång

14. Vilka är dina favoritkläder?
Jag glider mest runt i leggings eller mjukis byxor nu.

15. Vad är du mest/minst sugen på att äta?
Jag är alltid sugen på lakrits och choklad, sen en jäkla massa frukt. Sen kan jag inte för mitt liv stoppa in fisk i munnen. Vänder sig bara av tanken.

8 reaktioner till “Gravid lista❤️”

 1. Kommer bli mycket spänning, trötta nätter och både under och efter graviditeten. allt jag kan säga är att; passa på och sov! De kan man inte få för mycket av sen haha! Men Vi håller tummar och tår för att allt går vägen utan problem 🙂

  1. Tänker att de spalt ingen roll om jag sover nu, lär inte va piggare för det när det är dags sen. Varför skulle det inte gå vägen?,

 2. Va roligt att läsa dina svar 🙂

  Det där med att känna sparkar är jätte olika från graviditet till graviditet. Min första kände jag i vecka 16 och min femte kände jag inte förrän i vecka 24 (Hade moderkakan i framväggen så den var i vägen för sparkarna).

  Du har en så spännande tid framför dig 🙂
  Jag vill inte ha fler barn… men hade gärna varit gravid och haft en bebis, det är så myyyyysigt!!!

  Kram kram

 3. Hade ingen aning om att ni har varit tillsammans så länge, förstår att ni båda blev lite chockade när du fick reda på att du var gravid. Gillade du fisk innan du blev gravid? 🙂

Kommentera