Växthus från bygghemma.se

Detta inlägg är ett samarbete med bygghemma.se

Jag har ju berättat för er tidigare om att jag älskar allt som har med blomster och växter att göra. Tanken på att odla egna grönsaker är väldigt tilltalade för mig, tänk att bara kunna gå ut i sin trädgård och hämta tomater och lök för att sen slänga ihop en riktigt god lök och tomat sallad. Våran granne odlar mycket eget och jag blir så otroligt sugen på att testa själv, trots att jag inte har några förkunskaper kring det. Men jag har ju världens bästa lärare i det hela om det skulle behövas, min granne brinner nämligen för detta.

Jag skulle vilja ha ett växthus där jag kan ha mina blomster och de eventuella plantorna. Det känns både proffsigt och så har det en massa fördelar. Att odla lite exotiska växter som man kanske inte vanligtvis kan ha i ett trädgårdsland skulle vara drömmen.

Sen är det ju det här med vilket växthus man ska välja då det finns så många olika och i en herrans massa storlekar. Vill man ha ett lite mindre eller ett lite större, hur mycket vill jag kunna odla? Jag skulle nog börja rätt smått och sen gå lite större berodene på hur allt utvecklar sig.

Inne hos bygghemma så har de en hel del fina växthus och jag har suttit och spanat in dem allihop.

Tänker mig detta växthus som heter Ida och är 5.2 kvm. Man kan välja hur man vill montera dörrarna antingen dubbla dörrar i front eller enkla dörrar i gavlarna. Jag hade monterat dem med dubbla dörrar i front, det hade helt klart blivit snyggast. Detta är även ett väggväxt hus och är optimalt för den som vill hålla det rostfritt. Husväggen tar upp solens härliga värme under dagen och avger den till växthuset under natten. Häftigt hur ser fungerar egentligen tycker jag.

Skulle placera den på baksidan av våran tomt där vi redan har två pyttesmå trädgårds land med lite jordgubbar.

Kommentera