Gravid vecka 25(24+0)

Jisses vad veckorna springer iväg hörrni. Idag har vi gått in i vecka 25(24+0) och det börjar helt klart kännas att jag har en liten parvel inne i magen.

Bebis status : Han är nu lika stor som en kålrot och är 30 cm lång, vikten är ca 600 gram.
Nu har grabben fått lite hicka där inne i magen, eller ja jag känner det inte men i denna vecka är det vanligt att det är lite extra mycket. Det kan hända att jag känner det men jag har inte regerat så mycket på det. Händer så mycket där inne nu så jag kan inte skilja på vad som är vad. Hickam beror på att diafragman inte är färdigutvecklad ännu. Hans kapilärer vilket är de tunna blodkärl som ligger under huden börjar nu bildas och skapar en rosa hudton. Även blodkärlen lungorna bildas. Näsborrarna som tidigare varit igentäppt är nu öppna och han tränar på att andas med hjälp av fostervattnet.

Min status : Den här veckan har jag varit extremt arg på allt och alla, jag har skällt ut både svärmor och Micke för små grejer.. Givetvis helt oförtjänt och jag har fått ångest efteråt och bett om ursäkt. Förhoppningsvis lyckas jag tygla min ilska snarast möjligt, det är rätt jobbigt att gå runt och vara arg hela tiden 🙂. Jag har blivit mycket tröttare och sover mer och mer på dagarna, att den lilla kan ta så himla mycket energi? Han är ju inte ens född ännu🤣 Mår fortfarande lite illa till och från men det är överkomligt.

Övrigt : Förra veckan så var jag på föräldrar kurs, det var både lärorikt och intressant. Trots att jag läst på mkt så var det saker som var nytt för mig och det uppskattades med lite ny information 🙂 Nästa tillfälle är på tisdag den kommande veckan, det är lite mkt inplanerat den dagen. Kurs, ultraljud, träffa barnmorskan samt diabetes teamet. Micke följer med som tur är ❤️

34 reaktioner till “Gravid vecka 25(24+0)”

 1. Den här tiden tyckte jag det började vara mysigare att vara gravid, man såg magen tydligare nu och man hade gått förbi de mest kritiska stadierna,=D

 2. Vi går in i vecka 34 imorgon och jag kan inte förstå att tiden springer iväg så! Vad roligt att vi är relativt nära varandra i veckorna och kan följas åt!

 3. Va mysigt med att ha en liten parvel. Har glömt bort hur det kändes men minns längtan väldigt tydligt 🤭Hur mår du annars utöver humöret?

 4. Åh det är verkligen underbart att tiden går så fort, då får du träffa bebisen snart ju! Så himla spännande att få läsa lite om veckorna såhär 🙂

 5. Tycker om att få följa din graviditet, & hur coolt är det inte att där inne i din mage växer det ett liv, en person, en personlighet en levande människa! Så coolt ❤️

 6. Oj, vad jag kan känna igen mig i det där med att vara arg. Jag har visserligen aldrig varit gravid, men hade stora problem med sådana humörssvängningar i tonåren och kunde gå och vara förbannad utan att jag ens visste varför. Minsta lilla att någon sa eller gjorde någonting som jag överhuvudtaget kunde tolka på fel sätt så tände jag till.

 7. Inge vidare med att ha sånna humörsvängningar så att det blir sånna utskällningar, men du har ju ändå en ursäkt att ha humörsvängningar och familjen har nog förståelse till det.

 8. Det är helt ok att var lite labil i humöret när man är gravid 😃, de förstår säkert. Kul latt du delar med dig av hur bebisen utvecklats.

 9. Tycker det verkar vara så himla underbart att vara gravid, att ha ett litet liv inom sig! Tycker verkligen det är så oerhört vackert!!

 10. Jag tycker kvinnokroppen är så häftig att det kan växa ett barn i magen. Hoppas det går bra på tisdag. Skönt att du har din sambo med dig då det är rätt mycket som händer 🙂

 11. Jobbigt att vara så arg hela tiden. Jag kan också ha såna dagar ibland utan att ens vara gravid, hehe. Tycker det går så fort med din graviditet. När bebisen hickar ser det ut som att hela magen hoppar. 🙂

 12. Men jösses! Det går verkligen supersnabbt tycker jag 😀 Tur att illamåendet inte är allt för jobbigt nu, hoppas det försvinner helt snart 🙂

 13. Föräldrarkurserna tycker jag är viktiga faktiskt särskilt om man inte har så mkt erfarenhet om barn. nu kommer veckorna gå snabbt till er lilla son tittar ut

Kommentera