Gravidvecka 26(25+0)💙

Vid det senaste ultraljudet som var i tisdags sĂ„ fick jag höra att jag var i vecka 25 (24+1) och att jag byter vecka pĂ„ mĂ„ndagar. Min gravid app lever sitt egna liv och byter vecka pĂ„ söndagar. DĂ€rför tĂ€nkte jag fortsĂ€tta med att skriva dessa uppdateringar om nĂ€r jag byter veckor pĂ„ söndagar. En dag hit eller dit spelar egentligen ingen roll, men jag har ju fĂ„tt rutin pĂ„ det hĂ€r💙 SĂ„ nu Ă€r vi i vecka 26(25+0)💙

Bebis status : Han har vuxit pĂ„ sig en del under veckan och Ă€r nu lika stor som en blomkĂ„l, vikten Ă€r pĂ„ 660 gram och han Ă€r 34.6 cm lĂ„ng. Sen kan det ju skilja en del nĂ€r man kollar pĂ„ ultraljud och lĂ€ser i appen, men jag skriver efter det appen sĂ€ger. NĂ€thinnan har utvecklats och han kan reagera pĂ„ ljus och mörker, han kan börja se lite nu trots att sikten Ă€r ganska begrĂ€nsad. Ögat Ă€r inte helt fĂ€rdigutvecklat och ögonfĂ€rgen Ă€r de som blir fĂ€rdigt sist. Det kan ta upp till 6 mĂ„nader efter födseln innan man vet vilken ögonfĂ€rg det blir 🙂. Balansorganen har utvecklats och han kan nu uppfatta vad som Ă€r upp och ner. Han reagerar pĂ„ ljud och kĂ€nner igen vĂ„ra röster.

Min status : Denna veckan har mitt humör varit lite bĂ€ttre.. Men bara lite😉 Har varit vĂ€ldigt irriterad men har inte lĂ„tit det gĂ„ ut över andra. Ja förutom igĂ„r dĂ„ kunde jag inte hĂ„lla allt inne, men jag vart skogstokig över en skit sak. Micke hade tagit min chip’s skĂ„l och anvĂ€nt den istĂ€llet för sin egen😂. Psykiskt har det varit lite svajigt med en del panikĂ„ngest attacker som jag tyvĂ€rr inte kunnat hantera sĂ€rskilt bra. Men jag satsar pĂ„ att skippa dem den kommande veckan. Även IllamĂ„endet har kommit och gĂ„tt och det har varit kĂ€mpigt för det kommer alltid i fel tillfĂ€lle, ja det finns ju inga bra tillfĂ€llen för det heller đŸ€Ł Men det har Ă€ven varit en givande vecka med förĂ€ldrarkurs, ultraljud, möte med bĂ„de barnmorska och diabetes teamet. Sen fĂ„r vi absolut inte glömma att jag trĂ€ffade ett gĂ€ng tjejer som ocksĂ„ ska ha sitt första barn i september. Det var riktigt mysigt mĂ„ste jag sĂ€ga ❀

12 reaktioner till “Gravidvecka 26(25+0)💙”

 1. Hoppas han förstod att det inte Ă€r okej att ta din skĂ„l 😉 Haha! Trevligt att ha trĂ€ffat andra mammor som ska ha barn samtidigt, dĂ„ kan man ju Ă€ven stötta och förstĂ„ sen den första tiden!

 2. Nu gÄr tiden undan! Haha man kan bli arg för dom mest smÄ saker nÀr man Àr gravid med alla hormoner ! Bara att gilla lÀget

 3. Vad kul med mammagrupp! Det Ă€r sĂ„ hĂ€rligt att kunna dela erfarenheter med andra i samma situation. Mysigt, snart har du bebisen i din famn ❀

 4. Va mysigt med ett litet blomkĂ„lshuvud 😉
  NĂ€r man lĂ€ser alla gracibloggar blir man lite sugen pĂ„ att fĂ„ en liten till 😍😍

 5. Tycker verkligen om dessa inlĂ€gg, dom Ă€r sĂ„ himla mysiga att fĂ„ ta del av! TĂ€nk vad fort denna tid har gĂ„tt Ă€ndĂ„ 🙂

 6. vad roligt med bebis!
  Jag mĂ„dde illa stort sett hela min graviditet och hade en fruktansvĂ€rd halsbrĂ€nna. sĂ„ jobbigt. Blir sĂ„ sugen pĂ„ 2an snart! 😀

 7. Jag tycker att det Ă€r sĂ„ charmigt med storleksjĂ€mförelserna med frukter och grönsaker 🙂 Skönt att det har varit bĂ€ttre denna veckan, om Ă€n bara lite 🙂

Kommentera