4 år på löt

Igår så fick jag upp ett minne på Facebook där det stod att nu var vi inflyttade på Löt. Vi har alltså bott i vårt lilla krypin I 4 år, vi skulle vara mellanlanda här i några månader.. Ja det var iallafall min tanke🤣. Det är inte lätt att få en hyreslägenhet idag men nu söker vi mer än vad vi någonsin har gjort tidigare.

Jag har känt mig stressad över att vi bara bor på 25 kvadrat nu när vi ska ha barn. Sen är det mycket påtryckningar från personer i min omgivning som emnsr på att såhär litet kan vi inte bo när vi ska ha barn. I ärlighetens namn så har dem jävligt fel och jag är lite arg på mig själv att jag blivit så stressad som jag har blivit. Jag menar det hjälper ju ingenting och vi får ingenting snabbare för den saken skull.. Sen så är det inga problem att bo litet med en nyfödd, det kanske blir lite jobbigt när han lärt sig gå, men samtidigt är det vårat bekymmer ispfall och ingen annans. Men folk förlorar sannerligen sitt filter när det kommer till att någon som de känner ska ha barn. Tydligen kan man säga vadsomhelst och inte ha en tanke på att det kan såra mig eller Micke. Hursomhelst så trivs vi faktiskt rätt bra här, menar vi har ju trots allt tak över huvudet eller hur? Under Mickes semester så ska vi dra in rören så vi får vatten i kran och inte bara en toalett. Allt kommer bli bra tror jag. Bara för vi söker nytt så ska vi inte räkna med att vi får någonting, då kan vi lika gärna satsa på att fixa till här hemma🙂 Vi har lite andra planer utöver rören till vattnet, det pratas om en altan och det vill jag verkligen ha.

Vi har det bra och det kommer vår son också ha. Han har ingen aning om vilken yta vi bor på och jag tror inte han kommer bry sig heller. Så frågan är varför andra gör det?

sdr_HDRB

16 reaktioner till “4 år på löt”

 1. Ser mysigt ut och jag håller med dig om att det viktigaste är att ni har någonstans att bo.
  En bebis bryr sig inte så mycket om hur det ser ut hemma <3
  Det viktigaste är att ni tycker att det fungerar.

 2. Jag förstår inte varför andra ska bry sig om saker dom inte har ett skit med att göra. Jag tycker att dom ska bry sig om sina liv och skita i vad andra gör och du vet vad du gör =)

 3. Det där med att en kort mellanlandning blir betydligt längre än planerat känner jag väldigt väl igen mig i. Samtidigt känner jag som ni, så länge det funkar för mig och andra inblandade, så har utomstående ingenting med det att göra. Man löser det utefter förutsättningarna som finns och jag är helt säker på att er lilla kille kommer att ha det hur bra som helst 💕

 4. Blir faktiskt lite irriterad, för vem bestämmer egentligen hur stort man måste bo? jag menar förr i tiden bodde man i små hyddor och samlandes flera stycken och klarade man sig alldeles utmärkt.. tycker att det är upp till var och en var man väljer att bosätta sig. 😊 men eftersom ni söker så hoppas jag ni finner något som passar er bra!

 5. Alltså det finns då människor till allt, vad spelar det för roll hur stort man bor? Huvudsaken är väl att man har tak över huvudet och trivs där man bor. jag tycker det ser supermysigt ut 🙂

 6. Är det den lilla söta stugan ni bor i? Alltså jag är superintresserad av compact Living ( fast jag bor stort själv), det ör fascinerande hur mycket plats 25 kvadrat kan vara egentligen…. och r har ni ju plats att vara ute på också, det är ju fantastiskt… med en altan skulle det vara pricken över i. Bry dig inte om vad andra tycker… det är ert liv ( dessutom har du inte så mycket att städa så då kan du ägna dig mer åt den lille istället❤️)

 7. Tänk att folk tror att dom ibland vet bättre än en själv. Jag tycker ni ska göra som ni vill och ta det i eran takt. En lägenhet kommer ju inte fortare av att folk tjatar. 🙂

 8. Folk har så mycket åsikter jämt, bry dig inte. Barnet kommer inte bry sig om eget rum de första åren ändå så ni har tid att hitta annat boende. Men förstår att det är irriterande när folk lägger sig i.

 9. Klart ni kan bo på liten yta när bebisen kommer. Andras normer får stå för dom liksom och du kikar ju efter nytt boende till framtiden men det ska inte behöva vara en press just nu.

 10. Folk ska lägga sig i så mycket. Jag anser ju närmare barnet är er i början desto bättre. Våra barn var ju 5 och 7 år eller något liknande när de ens började sova i egen säng och nu när storasyster fått eget rum så sover lillebror på 9 år emellan oss för han är rädd. Trygghet och närhet är bara bra, det ger barnen det de behöver inför framtiden. Så kör på ni, kanske kan ni bygga ut om det skulle krisa sig?!

Kommentera