Det är jag som går vinnande ur det här

Den här tiden på året är alltid lite extra tuff för mig.. Snart är det augusti och i augusti för ett antal år sedan var jag med om det värsta en kvinna kan råka ut för. Självklart kan män råka ut för det också, men det uppmärksammas inte lika mycket. Jag har lärt mig att leva med det, jag kan skilja på dåtid och nutid. Jag har blivit starkare och är fullt medveten om att det inte var mitt fel.. Det är aldrig ens eget fel, även om tankegångarna kunde gå så för en tid sen. Men det gör lite ont, jag får leva med att det hänt hela mitt liv, medans han inte fick något straff.. för jag kunde inte identifiera någon.

Oavsett om jag uppgav det jag minns så tog de aldrig fast honom. Oavsett om de hade gjort det så hade han förmodligen inte fått ett lågt straff, och suttit den lilla tiden på kåken.. Kommit ut och levt vidare som Ingenting hänt och högst troligt utsatt någon annan för samma sak. Jag däremot får bära med mig minnena i högst troligt resten av mitt liv. Det gör ont. Jag kan hantera detta på ett bra mycket bättre vis idag än för några år sedan och det är jag glad för. Men det krävdes en jävla massa terapi samtal och övningar.

Jag är inte längre rädd för att gå ut när det är mörkt.. Jag får inte panik när någon rör mig i nacken, jag stannar inte upp och skakar när jag ser en man med tatuering i ansiktet.

Jag vet att det inte var fel på mig, det var och är fel på honom. Jag har hatat honom i många år och kommer förmodligen göra det resten av mitt liv. Ja så är det, hat. Hat är ett starkt ord men det passar in här. Jag har gått vidare, men hatet försvinner aldrig. Mitt liv förstördes under en tid, men jag har byggt upp det igen. Och du kommer inte åt mig på samma sätt längre.

Det är jag som går vinnande ut det här, spelar ingen roll att tankarna är återkommande såhär års. Det är du som är den svaga och jag den starka!

24 reaktioner till “Det är jag som går vinnande ur det här”

 1. Fina du. Hög igenkänningsfaktor här. Du är så stark och jag är glad över att du kommit till ro med att det absolut inte är ditt fel på något sätt och han får inte definiera ditt liv <3

 2. Ussccha ja sådant förekommer ju också än mer denna årstid och hemskt att det är så låga straff på det. Styrka till dig och bra tt du kommit så långt i denna bearbetning för det, du är stark

 3. Hade jag råkat ut för samma hade jag garanterat hatat honom för resten av mitt liv. Inte konstigt att du gör det, men bra du inte tar på dej skulden och att du ser det från ett annat håll nu ❤️

 4. En terapeut jag träffade en gång sa att det var bra att jag var arg istället för ledsen. Ilska är en stark kraft, precis som hat. Genom att omvandla den energin till en positiv drivkraft så kan du hämta en enorm styrka. Del låter verkligen som att du har gjort just det <3

 5. Starkt att du delar med dig ❤ Förstår att du hatar honom så hemskt att få gå fri efter något sådant. Så grymt av dig att inte låta det helt fötstöra ditt liv ❤

 6. Så lätt att lägga skulden på sig själv, och många andra runt omkring kan tyvärr också vara dömande. Vet inte vad du råkade ut för, men har ju en tanke och nej. Det är inte ditt fel

 7. Känner igen mig så mycket i det du skriver! Helt ofattbart att man ska behöva gå igenom något så hemskt. Det ska inte få hända i detta Sverige vi är idag! Kram <3

 8. Tycker verkligen att det är starkt gjort att skriva om det, du är så stark finaste du! Helt rätt, det är aldrig ditt fel utan det är bara hans fel. <3

 9. Vad långt du har kommit i din process att bearbeta det du varit med om. Det är helt galet att straffen är så låga och att skulden ofta läggs på kvinnan. Starkt att du delar med dig av det du varit med om!

 10. Du är så starkt som delar med dig om detta. Så stark som tagit dig igenom detta och blivit starkare i dig själv. Tror alla som skulle råka ut för detta skulle använda ordet hata.

 11. Du har rätt, du ÄR den starkare. Du behöver heller aldrig skämmas för att ha utsatt någon för ett sådant lidande och bara det, i sig, gör dig till en otroligt mycket mer värd människa i mina ögon! Du är på väg framåt, du är en fighter!

 12. Fy fasiken för att ha varit med om sådana hemska saker. Jag tror att du är på helt rätt spår som tänker att det är du som är vinnaren ur allt hemska. För förövaren behöver hela livet leva med sitt straff som kanske inte kommer ut. Kram

 13. Känner igen mig en del, så vet hur den där rädslan är och jag tror du har helt rätt det är vi som är starka som vinner det här 🙂 Kram <3

 14. Du är verkligen stark som skriver om det. Det tragiska är att du inte är ensam om det heller. Jag kan inte ens föreställa mig hur du känner dig och vad du går igenom men bara att du skriver om det tror jag gör så mycket!
  Har de sparat DNA? Om han gör det igen så kan de kanske finnas ett hopp att han åker dit…..

 15. Så starkt av dig att våga dela med dig. Jag lider med dig. Precis som du skriver så är det du som går vinnande ut från detta. Du har INTE gjort något fel. Styrkekramar till dig <3

 16. Fina du, så svårt att läsa och så starkt av dig att berätta. Det är så skönt att du ändå går vidare, förstår att hatet kommer att finnas. Du är en stark människa vännen ❤❤

Kommentera