Gravidvecka 27(26+0)

Ååh vet ni vad mina vänner? Nu är vi nere på två siffrigr och det är endast 98 dagar kvar till beräknad födsel❤️ Sen kan han ju få för sig att komma både tidigare och senare. Vill helst att han stannar där inne ett tag till såklart, han måste ju jäsa klart menar jag.

Bebis status : Nu är han minsann lika stor som ett salladshuvud.. Längden ligger på 35,6 cm och han väger cirka 760 gram. Tarmarna har mognat och han skulle klara av att ta emot modersmjölk nu. Han känner av vad jag äter då hans smaklökar har utvecklats. Men det beror på att smaken av fostervattnet ändras beroende på vad jag väljer att stoppa i mig. Koordinations förmågan har förbättrats och han kan få tag på sina fötter och händer vilket han sen för till munnen. Ögonfransarna är långa och musklerna i armar och ben är betydligt starkare. Skulle han födas nu så är det goda chanser att han överlever. Men jag vill som sagt att han stannar där inne, varje vecka har stor betydelse för hans utveckling.

Min status: Det har faktiskt varit en riktigt bra vecka.. Har bara mått illa en dag och det är faktiskt riktigt skönt. Har börjat få lite ont i ryggen men inte så jag har svårt att ligga /sitta i vissa ställningar. Dessvärre har jag haft lite ångest till och från men jag har kunnat hantera det iallafall. Jag har inte varit särskilt arg under veckan, men har hört att jag varit spydig 😉😂.Men vi har en ganska hård chargong här hemma ibland och då blir det lite hursomhelst. Vi kramas alltid efteråt ifall de blicit för hårda ord med glimten i ögat. Men summan av kardemumman är att veckan har varit bra i det stora hela.

22 reaktioner till “Gravidvecka 27(26+0)”

  1. Ångesten kan jag tänka mig kan vara tuffare när man dessutom har hormonpåverkan som gravid, eller hur fungerar den biten? Tycker att du verkar så trygg i att bli mamma och det är superhärligt att läsa!

  2. Det är alltså inte ens 100 dagar kvar, tiden går fort n. Haha ni låter så härliga båda 2 mn bra att ni ändå kramas och är sams om det nu blir för mycket 🙂

  3. Åh så spännande med tvåsiffrigt 😍 Hoppas han stannar kvar där inne ett tag till som sagt 🙂 det är så roligt att läsa om utvecklingen fast jag nyligen har gått igenom allt själv hihi

Kommentera