Gravid vecka 28(27+0)❤️

Detta inlägg skulle ju ha skrivits igår men jag mådde verkligen inte bra. En hel dag ute i solen och rensa grejer tar på krafterna. Men nu kör vi.

Bebis status: Han är nu lika stor som en amburgine vikten ligger på ca 875 gram och han är runt 36.6cm lång. Han växer på I en rasande fart ska ni veta. Han ligger i hårdträning med sina viktiga funktioner såsom att blinka, hosta, hicka, suga och framförallt att andas. Nu börjar han ändra position så huvudet ligger neråt, eller ja han kanske inte gör det men det är ifrån denna vecka som bebisar brukar lägga sig så. Skulle han inte göra det är det inte hela världen då det är gott om tid kvar. Känner han väldigt ofta iallafall då han gör kullerbyttor och annat skoj. Testiklarna har nu sjunkit ner i pungen på honom.. Lungorna är så pass utvecklade att han skulle klara sig om han skulle födas för tidigt, med lite hjälp såklart. Så han får minsann stanna här inne tills han är helt färdigbakad 😍

Min status: Ja jag vet knappt själv egentligen 🤣. Jag är fruktansvärt trött om kvällarna och somnar oftast som en stock. Magen har blivit betydligt större på en vecka bara.. På ett sätt så är det skönt att det är sommar nu för då kan jag springa runt i klänningar som inte klämmer åt magen särskilt mycket. På ett annat sätt tycker jag att det är jobbigt för jag är redan varm som det är och jag tok svettas av varje ansträngning 🤣. Men det är bara 3 månader kvar nu och vi är nere på två siffrigt. Mina blodsocker värden går verkligen upp och ned nu trots att jag äter bra kost, men det beror på att han växer och hans insulin produktion kommit igång ordentligt också. Men jag mår bra psykiskt och det är riktigt skönt ❤️

15 reaktioner till “Gravid vecka 28(27+0)❤️”

 1. Åh det närmar sig sakta men säkert!!
  Minns hur jag följde veckorna och lästa hur stor osv.
  Det är så spännande och man är så förväntansfull.

  Så söt och fin mage du har 🙂

  kram kram

 2. Jag minns hur jobbigt det var att vara gravid på sommaren, jag bodde i klänning och sandaler hela sommaren och även en bit in på hösten. Jag var så varm! Så fin gravidmage, det låter konstigt men jag saknar min gravidmage 🙈

 3. Är det bara 3 månader kvar? Oj vad tiden går fort verkligen, kan tänka mig att det blir väldigt varmt med magen + värmen. Kan inte vara lätt 🙂

 4. Känner igen det där med att vara tudelad med att det är sommar! Älskar att jag den sista tiden nu bara kan dra på mig en klänning, samtidigt är det ju extra krävande för den gravida kroppen när värmen hälsar på. Tycker det är så mysigt att läsa och tänka tillbaka på vart jag var för ungefär tio veckor sedan i graviditeten! Det går så fort och under de där veckorna händer ju otroligt mycket!

 5. Att vara gravid p sommaren kan ha sina för och nackdelar, blir det riktigt varmt som förra året är det nog tufft men som du säger så mycket härligare plagg att ha på sig. Jag var gravid p vintern med båda mina och det var inte jättespännande heller, inga jackor som passade eller skor 🙈

Kommentera