Känner mig lite dum

Jag känner mig verkligen helt jäkla färdig ska ni veta, gårdagen tog verkligen musten ur mig. När jag vaknade så mådde jag riktigt illa men tröck i mig frukost ändå för jag skulle iväg både till Danderyds sjukhus och till psykiatrin. Jag skulle lämna blodprov så diabetes teamet kan se mitt långtids socker under mötet som är den 25e. Är en sådan person som väldigt gärna vara gör en liten utflykt i veckan så därför kände jag att detta kunde inte vänta tills senare i veckan när jag ändå skulle till psykiatrin. Efter frukosten så begav jag mig till provcentralen på DS och mådde illa hela bussresan. Men det fick rätt bra ändå faktiskt, gällde att inte fokusera på Illamåendet bara. När jag väl är framme så får jag sitta och vänta en timme på att det blir min tur, men jag hade gott om tid så det var inte hela världen. När jag ska lämna blod så sticker hon mig helt galet i armen så hon får göra om, vilket är mindre skönt. Ingen ursäkt ingenting, men jag lät mig inte påverkas istället önskade jag henne en fin dag.

Valde att äta lite lunch på sjukhuset då mitt blodsocker var riktigt lågt och jag mådde ju illa, tänkte att mat kanske kunde hjälpa lite.

Visst ser det gott ut? Det är revbensspjäll, klyftpotatis, gurksallad och vitkål. Det var otroligt gott och det var så synd att jag var tvungen o lämna mer än hälften för att springa på toaletten. Illamåendet gick inte över 🤣

Väl på psykiatrin så vart det lite känslosamt då det vsr sista gången jag träffade min läkare innan hon går i pension. Vi diskuterade givetvis min graviditet en hel del och mycket annat. Fick order om att trappa ut min antidepressiva som jag precis hämtat ut då den var slut. Vart lite förvirrad där då jag hörde i början av graviditeten att det var okej att äta den av en annan läkare på psykiatrin. Men min läkare tyckte då att jag inte behöver den och att dessa utbrott jag har haft är hormonerna och har ingenting med medecinen att göra. Litar på henne och kommer trappa ut den.. Sen om det blir knas så skulle jag sättas in på en annan medecin. Men det får vi se hur det blir mer det. När jag skulle gå så ville jag ge henne en kram och tacka för allt, men någonting tog emot.. Idag ångrar jag att jag inte trotsade de tankarna och kramade om henne. Hon har ändå hjälpt mig i 10 år.. Tror hon vet hur tacksam jag är, men ville visa det på något vis. Dum jag känner mig nu..

Idag ska jag städa här hemma då det är stökigt som tusan igen. Har varit lite slö slapp och likgiltig. Ska vara se om jag kan hitta min energi någonstans först.

Vad hittar ni på idag?

28 reaktioner till “Känner mig lite dum”

 1. Ååh fyfan med illamånade. Det suger finns absolut inget som hjälper emot det <3
  Hoppas psyketrin hjälper dig bra, här är det sådär tycker jag <3

 2. Mums för den där maten, synd att du inte hann få i dig allt för illamåendet. Alltså det minsta hon kunde gjort var väl att be om ursäkt tycker man. Det gör ju så sablars ont när dom sticker fel, usch! <3

 3. Förstår att du känner dig helt slut, bara illamåendet ensam gör ju att man blir helt matt. Under förra graviditeten hade jag det riktigt jävligt och jag tackar min skyddsängel för att det inte är lika illa den här vändan, trots att det nog är ganska illa nu också. Kram!

 4. Inge vidare med illamående. Hoppas att den har släppt nu.
  Tror nog att din läkare vet att du varit nöjd med henne, annars hade du inte varit kvar hos henne så länge.

 5. Har också varit illamående desss dagar. Så sjukt jobbigt! O förstår dig att du blir matt i kroppen. Maten såg hur god ut som helst, du får laga det flera gånger.

 6. Att må illa är verkligen det värsta som finns 🙈. Tråkigt att din läkare ska sluta . Jag tycker det är sjukt jobbigt att byta hela tiden !

 7. Illamående tar verkligen på krafterna. Förstår att det känns vemodigt när någon hjälpt en i tio år och sedan går i pension. Hoppas du får en ny läkare som fungerar lika bra ❤

 8. Vad tråkigt att ditt illamående inte släpper taget, jobbigt att må dåligt varje dag!
  Jag tror att hon förstod att du är tacksam men jag förstår hur du menar, ibland händer det att jag också ångrar mig när jag först tänkt göra en sak men inte vågar det till slut.

 9. Förstår att du är trött och illamående slår ju ut en med. Jag har också blivit stucken helt fel så de fått göra om, det renn blod över hela armen då hehe

 10. Det är verkligen så jobbigt att må illa i värmen. Vad tråkigt att din läkaren ska sluta, hon vet nog hur glad du är efter att hon har hjälpt dig så länge. Din lunch såg verkligen god ut

 11. Åh va trist att någon du träffat i så många år ska gå i pension.
  Du måste ha fått bra förtorende för henne under åren osv.
  Känn dig inte dum som inte gav henne en kram! Hon vet nog precis hur du känner 🙂

  Kram kram

 12. Vilka antidepressiva går du på? 🙂 Jag går på venlafaxin och längtar INTE tills den dagen jag ska trappa ned på dem. Men i nuläget känner jag att de inte heller fungerar på mig, har höjt dosen till 150 mg/dag! 🙂

 13. Är lite stickrädd så visst är det jobbigt då det inte funkar att sticka. Samtidigt vet jag att alla kan misslyckas ibland, 🙂 Iof går jag på terapi för det.. lämnar blod regelbundet.

 14. Är lite stickrädd så visst är det jobbigt då det inte funkar att sticka. Samtidigt vet jag att alla kan misslyckas ibland, 🙂 Iof går jag på terapi för det.. lämnar blod regelbundet.

 15. Vad fint med en sån bra relation med din läkare. <3 Det låter som en mycket vettig person, som har varit dig till stor hjälp. Vad bra att du kan sluta med din medicin ändå. Hoppas att det går bra med det. Nu ska jag väl egentligen inte uttala mig, som inte alls vet hur det är att leva med borderline (eller minns jag helt galet?), men varken känslor eller känsloutbrott är något dåligt eller något att vara rädd för. Det är jobbigt, ja, och det är besvärligt när man inte har någon kontroll, men det är inget att vara rädd för. Hur mycket folk i ens omgivning som påstår att man är jobbig och att man ska tagga ner och gå och ta medicin, "onormal" som man är. Var dig själv, nyfiken och utforskande. Hoppas att du får en riktigt fin dag. Kram

 16. Förstår du tycker det är tråkigt att de är sista gången med henne. Hade jag med tyckt. Jobbig med illamående. Men skönt att ha de gjort nu så du kan göra annat i veckan.

 17. Hon vet nog om att hon har hjälpt dig, så inte ska du känna dig dum över det ❤
  Förstår att det måste ha känts sentimentalt 😒 Jag blir så sur när de sticker fel. Vill be dem langa hit sprutan så jag kan göra det själv.

 18. Så jobbigt att må illa hela tiden. Förstår du ångrar den där kramen när hon hjälpt dig så många år. Men inte ska du känna dig dum för det. 💓

Kommentera