Fick se min pojke igen đŸ‘¶đŸ’™

Idag sĂ„ har jag varit pĂ„ Danderyds sjukhus för att göra ett ultraljud, sist sĂ„ var det ju svĂ„rt att se grabbens blodflöde dĂ„ han rörde sig för mycket. Idag sĂ„ lĂ„g han faktiskt och vilade och sög pĂ„ tummen nĂ€r vi skulle kolla upp allt igen. đŸ’™đŸ‘¶

TyvĂ€rr sĂ„ kan jag inte svara pĂ„ hur det gick dĂ„ personen i frĂ„ga som gjorde det var vĂ€ldigt otydlig. NĂ„gonting om mycket blod i huvudet men dĂ€r fick jag stĂ€lla mig upp och dansa lite sĂ„ vi kunde kolla om.. DĂ„ vart det bĂ€ttre tydligen. Hur skulle ni reagera om ni Ă€r pĂ„ ett ultraljud och personen som gör det skulle sĂ€ga ”Jag Ă€r inte lika erfaren som lĂ€karen som gjorde detta sist sĂ„ hur pass bra allt blir vet jag inte” Hade ni blivit tacksamma eller förbannade? Jag blev fly förbannad och sa ”HĂ„ll kĂ€ften och gör bara ditt jobb” Anledningen till att jag vart sĂ„ arg var för att hon sĂ„g hur orolig jag var nĂ€r jag kom in, hur röd sprĂ€ngda mina ögon var..

Jag hade brutit ihop hos barnmorskan innan.. Anledningen? Ja sĂ€g det jag har en tuff dag. NĂ€r man ser att nĂ„gon redan Ă€r ledsen och inte mĂ„r bra, varför dĂ„ uttrycka sig sĂ„? Övereagerar jag kanske? Men det var oerhört mysigt att fĂ„ se min lilla son igen.. Han har ju alltid levt loppan dĂ€r inne varje gĂ„ng vi har haft ultraljud, sĂ„ att se han sova och vara stilla var nĂ„got nytt men givetvis vĂ€ldigt mysigt đŸ’™đŸ‘¶

Passade pÄ att frÄga om jag kunde göra nÄgot Ät det hÀr med att det Àr lite för mycket fostervatten ocksÄ. Men det enda jag kan göra Àr att fortsÀtta ha bra blodsocker vÀrden i diabetesen. Vilket inte Àr nÄgra problem hoppas jag.

NĂ€sta vecka ska jag tillbaks pĂ„ tillvĂ€xt ultraljud igen och se hur han vĂ€xt pĂ„ sig. Jag hoppas att allt ser bra ut och att han vĂ€xt pĂ„ sig lite sen sistâ˜ș

Hur har eran dag varit?

19 reaktioner till “Fick se min pojke igen đŸ‘¶đŸ’™”

 1. Jag tĂ€nker lite att Ă€ven oerfarna lĂ€kare mĂ„ste fĂ„ lĂ€ra sig och trĂ€na sĂ„ dom lĂ€r sig ocksĂ„. Jag hade en som studerade till barnmorska som förlöste mig. Dom mĂ„ste ju trĂ€na för att bli duktiga 🙂

 2. Åh vsd hĂ€rligt att fĂ„ se pojken igen! Har ni kommit pĂ„ nĂ„got namn?
  VĂ€ntar ocksĂ„ Ă€n pojke, vilket jag aldrig trott hah! Jag trodde jag bara skulle fĂ„ tjejer men kul Ă€ndĂ„! đŸ˜â€ïžđŸ„°

  Grattis till bebisen

 3. Mysigt att fÄ se honom igen! Jag hade en riktigt otrevlig lÀkare nÀr jag var gravid och nÀr dom ser hur orolig man Àr Àr det ju viktigt att dom bryr sig och iallafall försöker

 4. SĂ„ mysigt att fĂ„ se din bebis igen, Ă€lskade ultraljuden dĂ„ man fick se och höra hjĂ€rtat 😀
  Men va, jag hade bytt direkt och sagt ifrĂ„n att dĂ„ vill jag ha en som kan sin grej och vet hur bra allt ska bli… Hade flippat totalt alltsĂ„ hahha a

 5. Åh sĂ„ mysigt att du fick se din lille pojke igen, och att han lĂ„g och sög pĂ„ tummen i godan ro😊<3 Snart hĂ„ller du honom i famnen❀

 6. Det finns inget som Ă€r viktigare Ă€n bemötandet som lĂ€kare ger patienter i vĂ„rden. Jag förstĂ„r dig till 100% och hade nog vĂ€nt upp och ned pĂ„ hela rummet om jag hade fĂ„tt det bemötandet. Tycker du ska ringa din ansvariga BM och försöka fĂ„ lĂ€sa i journalen om vad de har kommit fram till sĂ„ att du förhoppningsvis kan kĂ€nna dig lite tryggare eller iallafall fĂ„ svar. đŸ–€

 7. Ja, svĂ„rt att veta hur man reagerar och precis som du sĂ€ger Ă€r det bra att kĂ€nna av lĂ€get. Vissa kanske skulle se den kommentaren som nyttig, vissa inte :/ hĂ€rligt Ă„tminstone att fĂ„ se din son igen via ultraljud 😍

 8. men gud vilket bemötande det Àr ju viktigast typ o ser hon att du Àr orolig fÄr hon jobba pÄ det sÄ beteer man sej inte
  har du haft glykos kontroll ?
  hoppas allt gÄr bra framÄt kram

 9. Om jag söker vÄrd för nÄgot sÄ vill jag inte veta om den som gör undersökningen Àr nervös och inte Àr sÀker pÄ sitt jobb. DÄ fÄr personen helt enkelt dölja det för mig. Jag tycker inte att du överreagerade.

 10. Usch vad jobbigt, lÀt inte alls kul. Tycker inte du överreagerar, kÀnns ju inte direkt stabilt.
  Jag har precis vaknat och försöker inte kÀnna efter för mycket.

 11. Ohh vad trÄkigt att du kÀnde att du inte blir bemött vÀl, och det Àr ju vÀldigt pÄfrestande och jobbigt dÄ man mÄste göra dessa extra UL, man Àr ju orolig ÀndÄ

 12. Bemötande Ă€r viktigt men samtidigt mĂ„ste ju all fĂ„ vara nya i sina uppgifter. Kan tĂ€nka mig att hon var mer noggrann Ă€n den person du hade innanđŸ‘đŸ»Kul att hĂ€lsa pĂ„ lillen igen

Kommentera