Gravidvecka 31(30+0)💙

Nu Ă€r det söndag igen och jag Ă€r rĂ€tt sĂ€ker pĂ„ att ni vet vid det hĂ€r laget att söndagar Ă€r speciella för mig 😉 Vi gĂ„r in i en ny gravidvecka och Ă€r nu i vecka 31(30+0). Tiden gĂ„r ganska fort Ă€ndĂ„ trots att det vissa dagar kĂ€nns som att jag Ă€r klar med det hĂ€r nu. Men han mĂ„ste ju bakas klart innan han kan entra vĂ€rlden💙

Bebis status : Han Àr nu lika stor som en acorn squash vikten ligger i genomsnitt pÄ 1600 gram under denna vecka (Vi fÄr inte glömma att alla bebisar Àr olika) och lÀngden Àr ungefÀr pÄ 43 cm. BÄde andnings övningar och sugreflexer Àr nÄgonting som övas flitigt. Vilket jag fick se pÄ ultraljudet nu sist ocksÄ, sÄ söt nÀr han sög pÄ tummen. Fortfarande Àr det mer fett bebis behöver lagra för att han ska kunna klara sig utanför livmodern ordentligt

Min status: Har haft vĂ€ldigt lĂ€tt till tĂ„rar denna vecka.. Kan vara att jag ser pĂ„ en film och helt plötsligt sĂ„ grĂ„ter jag, men det för jag iof annars ocksĂ„đŸ˜‰. SmĂ€rtan som slĂ„r till pĂ„ morgonen efter en god natts sömn börjar bli riktigt pĂ„frestande faktiskt. Sen att jag Ă€r vĂ€ldigt lĂ€tt irriterad Ă€r ingen nyhet, men hellre det Ă€n att jag krĂ€ks vilket jag inte gjort pĂ„ flera veckor. Oroar mig vĂ€ldigt mycket för förlossningen.. Det börjar ju nĂ€rma sig nu. Stressad över allt som behöver köpas till den lille men allt fĂ„r ta sin tid.

Övrigt: Jag drömde I natt att vĂ„r pojke var född och jag hade gĂ„tt hela graviditeten, Ă€ndĂ„ sĂ„ var han otroligt liten. UngefĂ€r som en lite större sötpotatis.. Jag gick runt med honom innanför tröjan hela tiden sĂ„ han kunde ta bröstet. VĂ€grade visa hans ansikte för folk av nĂ„gon anledning. Helt plötsligt sĂ„ var jag i en sporthall med honom och skulle gĂ„ ner för en backe, ja en backe inne i sporthallen đŸ€” Men jag vĂ„gade inre gĂ„ ner sĂ„ jag bad en okĂ€nd person om hjĂ€lp.. Men denne ville inte hjĂ€lpa mig sĂ„ jag vĂ€grade visa mitt barns ansikte. Varje gĂ„ng jag kikade ner innanför tröjan sĂ„ hade han ögonen stĂ€ngda.. NĂ€r jag tagit mig ner för backen sĂ„ hade han öppnat ögonen och dem var kristallblĂ„, sĂ„ otroligt vackert. NĂ€r jag la honom i sin lilla sĂ€ng sĂ„ valde jag att ta pĂ„ honom mössa och tĂ€cke, ville verkligen inte att nĂ„gon skulle se honom.
Vaknade och trodde detta hade hĂ€nt och vsr lite förvirrad.. Jag drömmer alltid konstigt men nu Ă€r det lite vĂ€rre Ă€n vanligt  đŸ€”đŸ€Ł

Bilden Ă€r tagen förra veckan sĂ„ magen Ă€r troligtvis lite större nu, nya bilder tas imorgon 💙

29 reaktioner till “Gravidvecka 31(30+0)💙”

 1. SÄ otroligt mysigt inlÀgg! SÄ kul att fÄ lÀsa om dig, bebisen och din graviditet! SÄ fint! Stor kram vÀnnen!

 2. Drömmar kan vara knepiga. Har hört att det inte Àr sÄ ovanligt att drömma konstigt nÀr man Àr gravid (om man inte drömde konstigt före graviditeten) fast det kan man ju göra ÀndÄ Àven om man inte Àr gravid ocksÄ. Drömmer en hel del konstigt i vissa perioder.

 3. Vad skönt att du inte krÀkts pÄ lÀnge, men inte roligt att vara lÀttirriterad heller.. Men hormoner har vi ju alla och de visar ju sig oftast ganska lÀtt vid graviditet =) Har du nÄgon bm du kan prata med gÀllande din oro och stress inför förlossningen?

 4. FörstĂ„r att du börjar kĂ€nna dig klar nu, man fĂ„r ofta en dipp runt vecka 30 dĂ„ man redan gĂ„tt sĂ„ lĂ„ng tid men Ă€ndĂ„ har en bit kvar pĂ„ vĂ€gen. Jag antar att vi kommer hinna med en graviduppdatering i vecka 40 pĂ„ bloggen imorgon. Men jag hoppas verkligen att det blir den sista för min del đŸ–€

 5. Tiden gÄr sÄ himla fort!! Jobbigt att vara sÄ kÀnslosam, eller jag hade tyckt det iallafall hehe.
  Men vilken dröm, jag drömmer visserligen ocksÄ helt knas saker emellanÄt.

 6. Men sĂ„ mysigt, tiden gĂ„r fort men sĂ„ sakta pĂ„ samma gĂ„ng efter vecka 30 🙂
  Jag drömde hemska drömmar de sista 10 veckorna.
  Men ska bli kul att följa dig nu och sÄ kanske man fÄr se en liten bild hÀr inne snart <3

  kram

 7. Mycket som snurrar i ditt huvud nu och sen blir det konstiga drömmar. Har sjĂ€lv helt psykodrömmar just nu, och Ă€r inte gravid 🙂

 8. Jag grĂ€t vĂ€ldigt ofta nĂ€r jag var gravid 😀 Minsta lilla grej sĂ„ grĂ€t jag, bĂ„de nĂ€r jag var glad, rörd och ledsen. Men det Ă€r Ă€ndĂ„ skönt att ha kĂ€nslor ❀

 9. SĂ„ mĂ€rkligt man kan drömma ibland & sĂ„ verkligt det kan kĂ€nnas… Vi fĂ„r vĂ€l hoppas att han fĂ„r dom dĂ€r vackra ögonen 🙂

 10. Ja, du drömmar kan sannerligen vara konstiga och man blir lĂ€tt förvirrad nĂ€r de Ă€r sĂ„ verkliga som din. Passa Ă€ndĂ„ pĂ„ att njuta av graviditeten och sov sĂ„ mycket du kan, det blir inte sĂ„ mycket av den varan sen 😍

 11. Drömmar kan allt vara vĂ€ldigt konstiga!! VĂ„gar ibland knappt berĂ€tta om mina 🙂
  Det kommer sÀkert att gÄ bra! Naturligtvis Àr en förlossning inget lÀtt, men samtidigt Àr det sÄ vackert och vad jag har hört sÄ glömmer de flesta genast all smÀrta nÀr de ser den lilla bebisen! SÄ underbart att bÀra pÄ ett litet liv, en liten mÀnniska <3

 12. haha men vilken lite konstig dröm ibland drömmer man ju verkligen sÄ konstiga drömmar haha det brukar jag ocksÄ göra <3 kram

 13. Just drömmar som gravid Ă€r jĂ€ttevanligt att de Ă€r lite speciella, det Ă€r nog ett sĂ€tt för sig sjĂ€lv att förstĂ„ vad man snart ska uppleva. Det dĂ€r med att inte veta Ă€nnu, men Ă€ndĂ„ veta :). Har du lĂ€st boken föda utan rĂ€dsla? Den ska finnas som ljudbok ocksĂ„, kan verkligen rekommendera den in för förlossningen. Samt om du ska amma, förbered dig gĂ€rna med att kolla om det finns amningskurs för blivande förĂ€ldrar dĂ€r du bor, finns inte det sĂ„ köp boken ”Amning i vardagen”. Just amningen fĂ„r man inte mycket hjĂ€lp med och det i sin tur gör att det ofta inte blir sĂ„ enkelt som man tror. Förlossningen förbereds man inför men inte amning, och amning Ă€r ett jobb och nĂ„got som betyder att man mĂ„ste lĂ€ra sig sjĂ€lv och barnet tekniken. Jag Ă€r hjĂ€lpmamma i amningshjĂ€lpen, en ideell förening jag redan nu kan rekommendera dig att kolla upp.

 14. Åh sĂ„ lĂ„ngt du Ă€r gĂ„ngen nu, sĂ„ hĂ€rligt med graviditet. En del blir ju lite extra kĂ€nsliga dĂ„… ❀

 15. Jag Àr inne i en period dÀr jag Àr sÄ bebissugen! Men samtidigt vill jag vÀnta lite dÄ jag börjar pÄ nytt jobb osv. (:

 16. Men oj, kĂ€nns som att det gĂ„r sĂ„ himla fort! 😛 NĂ€r jag var gravid dock sĂ„ tyckte jag att det var de lĂ€ngsta nio mĂ„naderna nĂ„gonsin! SĂ„ mysigt att lĂ€sa om din graviditet tycker jag!

 17. Snart sÀger det bara plopp , sen Àr det lilla livet hos er . DÄ fÄr ni bÄda helt plötsligt en helt ny identitet. Ni Blir Nu Mamma och Pappa, magiskt.

 18. Min BF vÀntar sitt femte barn med BF nu pÄ hennes egen födelsedag den 13/7. Jag Àr sÄ förvÀntansfull pÄ deras lilla kille som jag fÄtt följa sedan han nyss hoppade in i Sannas mage.

Kommentera